Ezt a sokgyermekes házaspárt csodálja most a világ! Szívszorító a történetük, emberfeletti a szeretetük

A legtöbben földön járó angyaloknak nevezik őket, és példaértékűként osztják meg a történetüket.

Allison és Josh szerelme az egyetem óta tart – ott találkoztak, és 2000 szeptemberében össze is házasodtak. Az évek során egyre jobban elmélyült a szeretetük egymás iránt, amit gyermekáldással koronáztak meg. Két vagy három gyermekben gondolkodtak, ha szóba került a családalapítás.

Három gyermekük után nem álltak meg, esélyt akartak adni egy olyan kisgyermeknek is, akiről lemondott az édesanyja. Örökbe fogadták Micah-t, majd néhány év múlva megszületett a negyedik saját gyermekük is. Akkor úgy gondolták, a családalapítás befejeződött…

De 2015. október 30-án, Allison 38. születésnapján megcsörrent a telefon. Egyik ügyvéd barátja hívta, aki emlékezett arra, hogy Allison és Josh régebben arról beszélt, hogy örökbe fogadnának még egy babát. Egy terhes anyuka nem akarja megtartani a gyermekét, lehetőség lenne az örökbefogadására. A házaspár habozás nélkül igent mondott.
Amikor elindultak a 10 órányira levő a kórházba Birmingham-be, az ügyvéd újból telefonált.

– Josh mindkét kezével fogja a kormányt? – kérdezte. A sors olyan fordulatot vett ugyanis, ami újabb próba elé állította a családot. Kiderült, hogy az anyuka nem egy, hanem két babát fog szülni. – Mindkét babát örökbe tudjátok fogadni? – hangzott el a kérdés, amire a pár egyszerre mondta: IGEN.

A házaspár folytatta útját a kórházba, boldog izgalommal próbálták feldolgozni, hogy a kisfiú mellé egy meglepetés kislányt is kapnak. Aztán megint megcsörrent a telefon, és újra a barát jelentkezett. Az előbbi izgalom helyett a hangja azonban most teljesen más volt: Fájdalmas hírt közölt: vészhelyzet van, császármetszést kellett végrehajtani, az orvosok úgy vélik az egyik baba nem éli túl a születést.
– Rengeteg dolog járt a fejünkben a következő két órában, amíg a kórházba értünk – meséli Allison. – De amikor megérkeztünk, egy egészséges kisfiú és egy inkubátorba tett kislány várt rénk, akiről kiderült, hogy agy nélkül született.

Az orvosok együttérzően néztek ránk, és ezt mondták: nem kell elvinniük, tudjuk, hogy nem erre mondtak igent, nem ezt vállalták.

Néztük a kislányt, és egyszerre mondtuk Josh-sal: ő a mi lányunk.

A következő 3 hetet az egész család a kislány mellett töltötte, énekeltek, sírtak, imádkoztak. Amikor már elég stabil volt a szállításhoz, átvitték a lakhelyükhöz közeli kórházba, ahol további heteket töltött el. De nem mondtak le róla. Nem dobták el.

Végül, 44 nap kórház után a kis Ava Leigh Lewist hazavihette a család.

– Az, hogy Ava a lányunk lesz, az egyik legnehezebb és egyben legegyszerűbb döntésünk volt az életünkben.  Ava élete a földön valószínűleg sokkal hamarabb véget ér, mint azt valaha is kívánnánk, de addig is szeretnénk mindent megadni neki, amit csak lehet.
Nyíltan elmondtuk a gyerekeknek, mi várható, de ők is tudják, hogy a rövid életében is nagyon fontos az a sok-sok szeretet, amit adni tudunk neki.

Szólj hozzá

admin1