0

Hideg libamáj zsírjában, makói módra

 

kaviaros_libamaj

Hozzávalók:

1,40 kg libamáj

800 g libaháj

100 g tisztított vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 db csemege zöldpaprika

1 db csemege paradicsom

1 db jonatánalma

1 db babérlevél

asztali só, egész bors, őrölt szurokfű

 

Elkészítés:

A libamájat hártyájától megtisztítjuk, az epéjét és az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízben jól megmossuk, és tiszta ruhával szárazra töröljük. Sózzuk, őrölt szurokfűvel fűszerezzük, majd hűtőszekrénybe helyezzük.

A libahájat megmossuk, nagyobb darabokra összevágjuk, és megfelelő  nagyságú edényben, kevés vizet öntve alá feltesszük sülni. Szeletelt vöröshagymát, fokhagymát adunk hozzá, majd kisütjük. Az előkészített libamájat a hűtőszekrényből kivesszük, lábasba helyezzük, majd rászűrjük a kisült libaháj zsírját, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a mosott, szeletelt jonatánalmát, a  csemege zöldpaprikát és a csemege paradicsomot. Sütőbe téve, egyenletes sütés mellett megsütjük. Ha a libamáj megsült, lapátkanál segítségével kivesszük a zsírjából, tárolóedénybe helyezve  hagyjuk kihűlni.

A zsírját finom szőrű szitán leszűrjük. Ha a máj lehűlt, saját zsírjával feltöltjük, és a hűtőszekrényben tároljuk. Ropogósra sült makói hagymával tálaljuk. Adhatunk hozzá erejétől megtisztított zöldpaprikát és csemege paradicsomot.

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.