Nem hozhatja haza 3 éves kislányát Zsuzsanna

„Teljesen összetörtem, kikészültem. Nem értem az egészet” – mondta a makói Schmidt Zsuzsanna a Délmagyar.hu-nak. Az anyuka ugyanis nem tudta elérni, hogy Romániában ismerjék el az ideiglenes gyermekelhelyezésről hozott magyar bírósági határozatot.

A 3 éves kislányt, Iringót Zsuzsanna élettársa vitte el, eredetileg csak kirándulni Miskolcra, de mint később kiderült, Romániába, Sepsiszentgyörgyön élő szüleihez vitte.

 

A magyar bíróság az eset után úgy döntött, ideiglenesen az anyáé a felügyeleti jog, a hatóságok azonban nem segítettek ennek kikényszerítésében. Zsuzsanna ezért Romániában ügyvédet fogadott, és ott is jogi küzdelmet indított. Elsőfokon neki adott igazat a bíróság, másodfokon viszont már nem. Ráadásul úgy, hogy sem az élettárs, sem ügyvédje nem jelent meg a tárgyaláson.

 

Még nincs minden veszve, a magyar bíróság fönthet még egyszer a gyermekelhelyezésről, csak erre októberig nem kerül sor.

Már fél éve nem látta Iringót Zsuzsanna, a látogatást megtiltotta neki volt élettársa, ha telefonál, akkor sem engedik a kagylóhoz a kislányt.

 

forrás:http://www.borsonline.hu/

Szólj hozzá

admin