0

A 3. világháború küszöbén: Már Kína is elveszítette a türelmét

KÍNA  figyelmeztette Kim Jong-un-ot, hogy helyezze át nukleáris kísérleti helyét. Észak-Korea rendszeresen rakéta technológia teszteket végez, ami legutóbb 6,3 -as erősségű földrengést okozott. A pekingi egyetem egy kínai tudósai figyelmeztetettek arra, hogy  Kim-rezsimnek abba kell hagyni az összes  nukleáris tesztjét.

 

Azt mondta: “Talán maguk az észak-koreaiak is felismerik, hogy a helyszín már nem tud újabb rengést kibírni, ha még mindig meg akarják folytatni, akkor valahol máshol kell csinálni.”

 

A pekingi fizikus megjegyzései azt követően jöttek, hogy egy kínai tudósok küldöttsége azt állította, hogy észak-koreai tisztviselőkkel kapcsolatban aggodalmukat fejezi ki a 80 km-re lévő kínai határról érkező nukleáris sugárzás miatt.

 

A tárgyalások szeptember végén történtek Pekingben, de a kínai külügyminisztérium azt állította, hogy nem volt tudomása a megbeszélésekről. A pekingi székhelyű fizikus hozzátette, hogy a kínai eszközök “észlelik a nukleáris csapadékot, amikor megérkezik, de már késő lesz”. Arra is figyelmeztetett, hogy “az elszaporodás egy egész féltekére terjedhet”.

 

Kínát a Kim Jong-un és Donald Trump közötti háború közepén fogták el, a feszültségek fokozódtak. Mindkét vezető azzal fenyegetőzött, hogy teljesen elpusztítsa a másik nemzetét, miközben Kínának könyörög, hogy szövetséges maradjon. Augusztusban Kína követelte, hogy Észak-Korea megállítsa az Egyesült Nemzetek nukleáris fegyverek megrendeléseinek mellőzését, de figyelmeztette az Egyesült Államokat is.

 

Forrás: express.co.uk/http://hungaryexpres.com/

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.