0

A füstölt kolbászt és a csokit is kiették a postai csomagból

Pitvaros – Hiába adták 17 ezer forintért postára a karácsonyi csomagot a pitvarosi Mészárosék, az ajándékot nem kapták meg a Svédországban lakó unokák. A tízkilós pakkot a posta másfél hónap múlva visszavitte a feladónak úgy, hogy valakik kiették belőle a füstölt kolbászt és a csokit. Majd pedig közölte, hogy tovább keresik a csomagot.

 

– Katasztrofális állapotban érkezett vissza a csomag – mesélte lapunknak felháborodva a pitvarosi Mészáros Julianna. – Megnyomorodott, összevissza volt tekergetve Magyar Posta feliratú ragasztószalaggal. A közel húszezer forintos feladási díjért csak bosszúságot kaptunk.

Az asszony és férje december 6-án adta fel a csomagot a Svédországban élő családtagoknak.

Karácsonyi ajándékot küldtek, mesekönyvet, játékot, gyerekruhákat, szaloncukrot, mikuláscsomagokat és házikolbászt.

Hiába várták a hazait Svédországban

– A lányom és a férje két éve él Svédországban a 6,5 éves Anillával és az 5 és fél éves Edmonddal. A lányom a biológiai tudományok doktora, genetikai kutatásokat végez. Nagyon várták a hazait. Ott nincs szaloncukor, a kolbászról nem is beszélve. Mindig hajszálvékonyra szeletelve eszik az itthoni szalámit, hogy minél tovább tartson. Most valaki más ette meg, nem a gyerekek – mérgelődött az asszony.
– Hetente többször is Skype-olunk, tudták, hogy úton van a csomag. Mivel december 15-éig nem érkezett meg, bementem az itteni postára a regisztrációs számmal. Azt mondták, a csomag december 7-én, a feladás másnapján hajnali 3 óra után elhagyta az országot. Azt javasolták, a vejemék nézzenek utána Svédországban. Ott a vejem azt a tájékoztatást kapta, hogy ilyen azonosítójú csomag nem érkezett hozzájuk. A szabályok szerinti 15 nap elteltével nemzetközi keresést is kértem – mesélte az asszony a kálváriájukat.

 

 

Pitvaros, postai csomag kálváriája
Fotó: Kovács Erika

 

Nyomát sem találták

– A lányomék mindennap bejelentkeztek az ottani nyomkövető rendszerbe, de azt a választ kapták, még nincs ott a csomag – tette hozzá Mészáros Béla. – Az unokáink sírva mesélték, hogy az emeleti erkélyről lesik az uppsalai sárga csomagszállító autót, de soha nem áll meg a házuk előtt. Borzalmas érzés volt, hogy hiába tettünk meg mindent, mégsem jutott célba az ajándék.

Három kilónyi ajándék hiányzottVégül előkerült az elveszett küldemény. Január 23-án, hétfőn megállt a posta zöld autója Mészárosék pitvarosi otthona előtt. Hozta a megdézsmált pakkot.

– Nem vettük át. A postás felolvasta a mellékelt jegyzőkönyv tartalmát. Abból kiderült, hogy sem kolbász, sem mikuláscsomag nincs már benne. Háromkilónyi ajándék hiányzott. Másnap bementünk a makói postára. Kértük, hogy így, ahogy van, vigyék ki Svédországba a címzettnek, elvégre kifizettük a szállítási költséget. Azt mondták, ezt nem engedi a szabályzatuk. Mielőtt átvettük a csomagot, közöltük, hogy 50 ezer forint kártérítést követelünk az elszúrt és valahol kirabolt karácsonyi meglepetés miatt. Azt közölték, majd 40 nap múlva elbírálja a kérésünket egy bizottság. Elhoztuk a csomagot, mert már mi szégyelltük magunkat ott a postán az egész eljárás miatt.

Szakítanak a Magyar Postával

A történet itt nem ért véget. Mészárosék csütörtökön kaptak egy levelet a Magyar Postától, amelyben arról értesítik őket, hogy még nem találták meg a csomagot, de további 40 napig keresik. Mészáros Béla azt mondta, ez is minősíti a nyomkövetésüket. – Nem szólunk nekik, hogy négy nappal korábban már visszakerült hozzánk a csomag. Hadd keressék!

Mészárosék panaszával megkerestük a Magyar Posta sajtóosztályát. Azt válaszolták, december 12-én érkezett meg a csomag Svédországba. Az ottani postaszolgálat január 19-én indította vissza Magyarországra. A küldemény már sérült volt, amikor Magyarországra érkezett. A küldemény svédországi útjáról nincs információjuk – írták.

Mészárosék újra megkísérlik kijuttatni a csomagot. Tesznek bele kolbászt is. Azt mondták, nem próbálkoznak többé a Magyar Postával, más szállítási módot keresnek, hátha az célravezetőbb lesz.

 

 

forrás:http://www.delmagyar.hu/

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.