0

A királynő tett róla: Nem hiszed el, ki kerülhet majd a trónra

Sokakat megdöbbentett…

A 35 éves Vilmos herceg és felesége, a szintén 35 éves Katalin hercegné hamarosan harmadszor is szülővé válik. Áprilisban újabb herceg vagy hercegnő érkezik a családjukba. Van valami azonban, amit a most 2 éves Charlotte hercegnő a dédnagymamájának, II. Erzsébet királynőnek köszönhet…

Egy 1701-ben életbe lépett angol törvény szerint a királyi családban minden fiú örökös a lánytestvére elé ugrik a trónöröklési sorban, függetlenül attól, fiatalabb-e nála. Így II. Erzsébet lánya, Anna hercegnő öccsei, András és Edward születése után a másodikról a negyedik helyre sorolódott a trónöröklési rendben. A királynő 2013-ban változtatott ezen a szexista törvényen. Az új szabály 2015 óta érvényes. Így előfordulhat, hogy Charlotte hercegnő egy napon akkor is királynő lesz, ha most öccse születik – írja a Femcafe.

Most úgy néz ki, II. Erzsébet halála után Károly herceg lép trónra, akit Vilmos, majd György herceg követ. A királyi család történetében azonban előfordult már, hogy a trón elsőszámú örököse lemondott a koronáról. Ha György herceg valamilyen oknál fogva nem akar majd király lenni, a húga veszi át a szerepét, akkor is, ha a harmadik testvér szintén fiú.

(Femcafe)

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.