3

A világ egyik legbriliánsabb elméje szerint Isten létezik!

Michio Kaku napjaink egyik legnagyobb teoretikus fizikusa, és tudósa. Ő egy mindenre nyitott ember, de próbál, és tud is ésszerűen gondolkodni, anélkül, hogy bezárkózna a világ elől.

A fizikus szerint minden afelé mutat, az összes megfigyelés, és a rendelkezésünkre álló tudományos bizonyítékok is, hogy Isten létezik.

Ma még nem látszik a teljes képlet, és az összefüggések egésze, de nem kell már sok idő, hogy egyértelművé váljon minden tudós számára.

Michio szerint egyértelmű, hogy a világot uralja egy kozmikus erő, minden tekintetben.
Hogy ez az erő, egy elemi entitás, vagy valamiféle tudattal rendelkező valami lenne, azt már nem tudni. Azonban a világunk, és a teljes univerzum felépítése azt sejteti, hogy intelligens tervezés eredménye az egész.
Szerinte a húrelmélet is egyfajta bizonyíték, melyet ma még nem tudunk teljesen konstellációba helyezni a többi apró darabkával a teremtő létezésére, de hamarosan képesek leszünk rá.
A húrelmélet főként annak köszönheti népszerűségét, hogy reményeink szerint képes az összes erőhatás leírását egyetlen elméletbe összesűríteni.
A húrelmélet a magfizikusok egyetlen reménye a Világmindenség mozgatóerejének a megértéséhez, és azt sugallja, hogy az anyag nem más, mint a koncentrált energia elképesztően vékony fonalai.
Ezeknek a szuperhúroknak az egymástól eltérő, különböző rezgései olyan más és más anyagi részecskéknek felelnek meg, mint például a kvarkok. A jelenlegi elképzelés közel áll a fizika törvényeit egyesítő „mindenség elméletéhez”, magyarázatot adva az anyag és energia viselkedésére.
Mindezek mellé még odatehető a tachyon, a hipotetikus, a fénysebességet meghaladó sebességű részecske létezése is.
Ha ezeket összerakjuk majd, látni fogjuk a nagy kerek egészet, és azt, hogy minden mindennel összefügg.
Michio szerint a világot intelligensen tervezték meg, ezt bárki láthatja, aki egy kicsit is a dolgok mögé néz.
Mindennek megvan a rendje, és az élet legapróbb alkotóelemeinek is megvan az adott funkciója, szerepe a világmindenségben.

Szólj hozzá

admin

3 Comments

  1. Koszonom Profeszor ur, en ezt mondom mar 20 eve, igen is ezt az egesz villagmindenseget, egy nagyon magas kulturaju civilizacio hozta letre, ennyire pontossan osszarakot, tervszerusegel elkeszitett villagegyetemet veletlen nem tudja megteremteni, Az eddigi velemenyeket amelyeket a tudosok kozoltek mind tevessek, a fold keletkezesetol, a naprendszerig hibas ismeretekre alapul, A foldunk palyajan valo mozgasa, ismetlodoen egy alando energia forras bisztositja, szerintem a fold palyajat, mar tobbszor is modositottak, es hamarossan valami ilyesminek kell hogy tortenjem mert, mert drasztikussan valtozik az eghajlatja a foldunknek, hogy ez milyen katasztrofaval vegzodik azt majd elmeselik akik majd azt tul elik. Semmi sem tortenik veletlenul, mindenre kell legyen esszeru magyarazat, csak meg ma mindezt nem tudjuk.

  2. Ezek szerint,ha mindennek megvan a pontos előre meghatározott szerepe funkciója,így az embernek is, mint egy szuperhúr,akkor ha istenhez fohászkodik és kér dolgot vagy dolgokat, azok nem biztos hogy meg valósulnak,mivel az előre meghatározott funkciójába nem biztos ,hogy belefér e kérés.De akkor hol van az egyház, és felekezetek tanítása?

  3. A tudós itt nem a biblia Istenéről állítja azt, hogy van, és mindazok amik abba le vannak írva igazak volnának. Azt mondja , nem tudni, hogy az az erő valamiféle tudattal rendelkező lény lenne-e. Kérdezem , tudat nélkül, hogyan lehet valamit tervezi, mint ahogyan azt a következő mondatával állítja. Egyébként meg a világmindenség azért működőképes , mert, ha nem lenne az nem is létezhetne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.