A vízvezeték szerelő megbontotta a falat, hogy hozzáférjen a csőhöz, ám ekkor olyan dolgot talált, amitől sokkot kapott!

A szerelő a második munkanapján töltötte új munkaadójánál, aki egy ház fürdőszobájának felújítására küldte ki. A férfi örült, hogy végre dolgozhat, de ezt a munkanapját nem csak emiatt nem fogja sokáig elfelejteni.

Dean Materi egy kanadai lakás fürdőszobájában munkálkodott, amikor a tégla megbontása után a törmelékben olyat látott, amiről sokan álmodnak.

 

 

– Csillogó dolgot láttam a törmelékben, először azt hittem, egy réz világítótest. De amikor a lapáttal felemeltem, éreztem, mennyire nehéz. Felvettem, kicsit megtörölgettem, és láttam, hogy egy arany rúd – momdja Matari.

Kiderült, hogy a munkás egy sorozatszámmal ellátott egykilós aranytömböt talált, rajta egy ékszerészcég emblémájával. Az aranyrúd 50 ezer kanadai dollárt (kb. 10 millió forintot) ér.

Matari és munkatársa bevallotta, hogy először igen nagy volt a kísértés az arany megtartására, mégis szóltak a ház tulajdonosának, mit találtak. A tulajdonos elmondta, hogy családja már régóta kereste.

A vízvezeték-szerelők szerint az aranyrudat eredetileg a fürdőkád alá rejthette valaki, de az a kád fúvókáját üzemeltető motor rezgése miatt az évek során elvándorolhatott a helyéről.

Szólj hozzá

admin