4

Aki nyomorba szül és 20 évesnél fiatalabb annak ne járjon családi pótlék

ki nyomorba szül és 20 évesnél fiatalabb annak ne járjon családi pótlék ►►►

Gátat kell szabni a felelőtlen gyerekvállalásnak, ezért a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni – jelentette be a Jobbik népesedés-politikusa, Z.Kárpát Dániel.

Akik mélyszegénységben élnek azoktól is megvonnák a pótlékot!

A Jobbik mai, népesedési konferenciáját megelőzően Z. Kárpát Dániel elmondta: a párt álláspontja szerint jobban ki kellene terjeszteni a családi adókedvezményeket, a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni, ami a politikus szerint gátat szabna a felelőtlen gyermekvállalásnak.

 

Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal egyik cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit érdekel, itt találja az írást, amiből most csak egy részletet emelnék ki, konkrétan a gyerekvállalás kérdéskörét. Hogy mennyire visszahúzza mid a roma nőket, és általában a cigányságot, hogy ezeket a nőket „szülőgépnek tartják”, és, hogy hogyan lehetne ennek véget vetni.

A témát sokkal direktebb módon tárgyalja a másik anyag, Puzsér Róbert Fehérek és cigányok II. című videója. A videó szintén többek között azt feszegeti: humánus-e, ha a társadalom hagyja, sőt, támogatja, hogy több és több gyerek szülessen rendkívüli nyomorba, tudatlanságba, normális kilátások nélkül?

Negatív családi pótlék?

Puzsér videójában a családi pótlék intézményének megy neki: szerinte az, hogy az állam családi pótlékot fizet a mélyszegénységben élőknek is, egyszerűen embertelen. Ezzel tulajdonképpen bátorítja az ilyen családokat, hogy vállaljanak még több gyereket – akikre persze jó eséllyel ugyanaz a kilátástalan, emberhez méltatlan élet vár, mint a szüleikre. Puzsér ezért azt javasolja, bizonyos vagyoni-szociális szint alatt szüntessék meg a családi pótlékot, sőt, legyen helyette egyfajta negatív családi pótlék: „Múlt évben nem szültél gyereket a nyomorba? Abortuszod se volt? Parancsolj, itt a támogatás.”

 

forrás:hitelforum.hu

Szólj hozzá

admin

4 Comments

  1. Nem ertem miert csak mindig a romakrol van szo elismerem hogy sokan szulnek felelotlenul de azt sem kell figyelmen kivul hagyni hogy vannak olyan fiatal vagy idosebb asszonyok es persze nem romak akik cdak azert fialnak hogy utana meg tudjak olni vagy erosszakolni!!! Szerintem meg mindig jobb ha egy kisgyermek szegenysegben no fel mintha egesz tinedzser korat azzal tolti hogy vagy az anyukaja vagy az apukaja molesztalja persze ha megeli ezt a kort mert van aki mar csecsemo korabban megoli hat csak enyit errol persze ezzel nem azt mondom hogy nincs valahol igaszsag de legalabb tisztelnek azokat a romakat akik normalisan becsuletesen nevelik a gyermekuket

  2. Nem kell faji okokat felhozni hiszen nem erről van szó.Itt arról van szó hogy vannak akik ebből élnek meg és nem munkából.Nem azt írja senki hogy MINDENKI így él ,hanem arról aki nem dolgozik annak ne adjanak családi pótlékot .Aki megöli a gyerekét ( minden nemzetben vannak őrülten nem éppen csak magyar ember tulajdonsága )

  3. Valaki mondja már el, legyen szíves, hogy lehet megélni csp-ból, meg GYES-ből? Nálam 20 éve sem volt elég a két gyerekre. Ezek olyan alacsony összegek, hogy talán elég a havi pelenkaadagra. Mert az összeg ennyi idő elteltével sem emelkedett. Mi van akkor a többivel?(étel, ruha, játék stb.)

  4. A családi pótlék a gyermeknek jár és nem annak aki szüli! meg nem is annak aki részt vett az elkészítésben. Ennyit illene tudni. Meg kellene ismerni az ide vonatkozó törvényt, mielőtt baromságokkal etetik az embereket! TENGERPICI 2017.12.13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.