0

Áldatlan állapotok: egész Szlovéniát megbénította a havazás, ami felénk tart

A szomszédos országokban áldatlan állapotok uralkodnak a hirtelen visszatért havazás miatt.

Bár úgy tűnhet, hogy hamarosan itt a tavasz, a jó idő még várat magára. Szlovéniában most csapott le a hirtelen havazás, amely az egész országot megbénította. Egyes helyeken 40 centi vastag hótakaróra számítanak, ami a hegyekben akár 70 centis is lehet. Az országban mindenhol kötelező a hólánc használata – írta a vezess.hu.

Horvátországban autópályákat kellett részben lezárni a rossz időjárás miatt, a katasztrófavédelem mindkét országban arra kéri az embereket, hogy akinek nem muszáj, ne induljon útnak.

Azt ígérik, néhány nap múlva elvonul a rossz idő, ami nekik jó hír, nekünk viszont rossz: a havazás Magyarország felé közelít.

Holnap erősen felhős, illetve borult lesz az ég, többfelé várható csapadék; eleinte főként eső, csak a hegyekben, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehet havas eső, havazás, majd éjszaka már a Dunántúlon síkvidéken is számíthatunk havazásra. A Dél-Alföldön ugyanakkor egy-egy zivatar is kialakulhat. Holnap a Dunántúlon havazás, havas eső, a középső országrészben havas eső, eső, a Tiszántúlon eső valószínű. Éjszaka a szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, kezdetben néhol, holnap több helyen meg is erősödik.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.