0

ALDI ÉS TESCO VÁSÁRLÓK FIGYELEM! KEVESEN TUDNAK RÓLA, DE IGAZ! VISSZAKAPOD A PÉNZED, HA NEM VAGY ELÉGEDETT! CSAK EZT KELL TENNED:

“Olvasónk unokája még azelőtt lett szobatiszta, hogy elfogyott volna az összes pelenka otthonról. A nagymama blokk nélkül vissza vitte a terméket az Aldiba, de még őt is meglepte, hogy szó nélkül visszavették.”

Meglepő a történet, hisz hazánkban nem igen arról ismertek a boltok, hogy egy könnyen visszavennének a már eladott termékeket, blokk nélkül pedig meg pláne, hogy nem.
Megkerestük és megkérdeztük tehát az Aldit és a Tescót, hogy min is múlik, hogy egy bizonyos terméket meddig vesznek vissza, van-e különbség a saját márkás és a nem saját márkás termékek között, továbbá, hogy termék-kategóriánként van-e eltérő szabályozás a saját márkás termékek esetében?
Tesco

A Tesco minden egyes esetben, mikor a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt termékkel, akkor a vevőszolgálati pultnál, vagy kis formátumú tétel esetén a kasszánál visszakapja a termék vételárát, amennyiben azt a minőség megőrzési vagy fogyaszthatósági időn belül visszavitte az áruházba.
Az elégedettségi garancia teljesen elkülönül a téves vásárlástól és a minőségi kifogásoktól. Ebben az esetben ugyanis nemcsak minőségi kifogással élhetnek az ügyfelek, hanem akkor is visszahozhatják a náluk vásárolt termékeket, ha az pusztán nem tetszik, nem ízlik vagy egyszerűen csak nem elégedettek vele valami oknál fogva.
A vásárlók számára azt ígérik, hogy 28 munkanapon belül visszahozhatják a náluk vásárolt árukat, kivéve az ennél rövidebb megőrzési vagy fogyaszthatósági idejű, valamint a jótállásos termékeket, és a vételárat azonnal készpénzben visszaadják.
Kóstolási mennyiség hiányozhat a termékből (kb. 20 százalék), ráadásul saját márkás termék visszavételéhez nincs szükség a vásárlást igazoló blokkra sem.

Aldi
Az Aldinál sem csinálnak túl nagy gondot a termékek visszaváltásából.

Garanciakoncepciójuk nem tesz különbséget az állandó kínálatunkhoz tartozó termékek esetében saját márkás termékek és más termékek között. Ha a vásárló egyszerűen nem elégedett a náluk vásárolt élelmiszerrel, akkor azt időbeli korlát nélkül visszaviheti, és visszafizetik a termék eredeti vételárát.

Az állandó kínálatuk körén kívül eső termékek esetében, ilyenek például az időszakosan rendelkezésre álló, nem étkezési célú termékek, 2 hónapon belül, a vásárlást igazoló blokk ellenében térítik vissza a teljes vételárat.
Kivételt jelentenek itt is a jótállási jeggyel rendelkező termékek, amelyek esetében a jótállási jegyen vállalt feltételek az irányadók, amelyek legtöbbször szélesebb körű garanciát jelentenek az ügyfelek számára, mint ami a törvény szerint kötelező lenne.
Forrás: penzcentrum.hu

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.