Alig hisszük el, de tényleg lement a rádióban – Arcon köpné-e Orbánt? – kérdezte a műsorvezető

Elképesztő kérdést szegezett egy műsorvezető egy holland rádiócsatornán egy vendégpolitikusnak – a kirobbant botrányban a hollandiai magyar nagykövet is tiltakozott, nem is ok nélkül.

A holland adó, az NPO műsorvezetője, Eric Smit Judith Sargentini európai parlamenti képviselőt interjúvolta, mikor az ominózus kérdés elhangzott – írja az Index. Sargentini az a politikus, aki azt a jelentést jegyzi, mely miatt az unió megindíthatja Magyarország ellen a hetes cikkely szerinti eljárást, mely akár támogatások és szavazati jog megvonással is járhat – erről itt írtunk bővebben. Smit azt kérdezte Sargentinitől: mit tenne, ha szembetalálkozna Orbán Viktor magyar kormányfővel. – Kezet nyújtanék neki – hangzott a válasz. Smit erre tette fel a kérdést: arcon köpé-e a magyar kormányfőt? A politikus nem reagált a műsorvezetői mondatra.

A fentiek miatt Kocsis András hágai magyar nagykövet tiltakozott a csatornánál, mondván: “durva és elképesztő” volt a műsor, s feltette a kérdést: követi-e a fentieket fegyelmi intézkedés a rádiónál?

A műsorvezető twitteres válaszában a szólásszabadságra hivatkozott, a csatorna szóvivője pedig – és jelenleg itt tart az ügy – többek közt azt közölte: “egymás közt” beszélik meg a műsorban történteket.

forrás

Szólj hozzá

admin