0

Atomháborúra készül Amerika

Észak-Korea nem hagy fel a rakétakísérletekkel, egyre durvább fenyegetésekkel fokozza a feszültséget, és egy amerikai állam már el is kezdett rettegni: Kalifornia megírta a vészforgatókönyvet!

 

A 16 oldalas, „Nukleáris támadásra adott válaszok” című, kiszivárgott dokumentum tartalmazza azokat a terveket, amelyeket egy esetleges támadás esetén követnének az államban. A hírek szerint Kim Dzsongunék több ballisztikus rakétája is el tudná érni az amerikai szárazföldet, a propagandavideókban pedig Washington mellett San Francisco is megjelent célpontként, így a nyugati part félelme indokoltnak tűnik – írja az Express.

 

A forgatókönyv szerint az elsődleges fontosságú az emberéletek megóvása, a rendfenntartás és a segélyek eljuttatása, amennyiben az észak-koreaiak atomfegyverrel céloznák meg Kaliforniát. Azonban ha a rakéta eléri a területet, az áldozatoknak 72 órát kéne várniuk a segítségre – addig ugyanis veszélyes lenne megközelíteni a megtámadott városokat.

 

A dokumentum azt tanácsolja a lakosoknak, hogy támadás esetén hasaljanak a földre, a karjaikat szorítsák a testük alá, és addig maradjanak arccal lefelé a talajon, míg a hőhullám elsöpör felettük.

 

Ha azonban Kim Dzsongun valóban a támadás mellett dönt, annak beláthatatlan következményei lennének, amelyekre nem tud választ adni a kiszivárgott forgatókönyv.

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.