0

Bármelyik pillanatban kirobbanhat a háború! Putyin csatarendbe állította hadseregét!

Oroszország a nyugati stratégiai irányban tökéletesíti csapatainak harci állományát és állomásoztatásuk rendszerét a NATO-tagországok “agresszív” lépései miatt – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán, a tárca vezetőségének kalinyingrádi tanácskozásán.

Elmondta, hogy a minisztérium az év végéig mintegy 20 csapategységet hoz létre a nyugati katonai körzetben, amelyek elhelyezéséhez mintegy 40 katonai lakótelep épül. Mindezt az orosz haderő modern fegyverek szállításával hangolja össze.

 

Sojgu elmondta, hogy Oroszország nyugati részén több mint 30 zászlóalj- és századszintű taktikai csoport áll készen a haladéktalan bevetésre.

 

A katonai körzet erői az elmúlt fél év alatt több mint 300 egységnyi fegyverzetet és haditechnikát kaptak.

Szergej Sojgu szerint “egyes országok” a politikai, információs és gazdasági nyomásgyakorlás mellett igyekeznek a katonai erőt “eszközként felhasználni geopolitikai célok elérése érdekében”.

 

“Nyugati kollégáink ezen lépései a biztonsági rendszer lerombolásához vezetnek a világban, erősítik a kölcsönös bizalmatlanságot, és arra kényszerítenek bennünket, hogy reagáló lépéseket tegyünk”– fogalmazott a tábornok.

Sojgu úgy vélekedetett, hogy a helyzet Oroszország nyugati határai mentén romló tendenciát mutat a NATO fokozódó kelet-európai katonai aktivitása, infrastruktúrájának fejlesztése miatt. Emlékeztetett rá, hogy a szövetség a balti államokban és Lengyelországban négy többnemzetiségű zászlóaljat hozott létre, amelyek összlétszáma 5 ezer fő. Kifogásolta, hogy az Egyesült Államok folytatja a rakétavédelmi rendszer európai elemeinek kiépítését.

forrás: atv.hu

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.