0

Bekapcsolva maradt Netanjahu mikrofonja! Mindenkit megdöbbentő dolgot mondott az Unióról!

Felháborodva kelt ki az Európai Unió ellen a visegrádi négyek kormányfőivel folytatott budapesti megbeszélésén Benjamin Netanjahu izraeli elnök – írja az izraeli Háárec című napilap. Bár a tanácskozás zárt ajtók mögött zajlott, néhány percig véletlenül az újságírók is hallhatták az elhangzottakat a számukra kiosztott tolmács-fülhallgatókon.

Netanjahu őrültségnek nevezte, hogy az Európai Unió politikai feltételekhez köti az Izraellel való együttműködést, szerinte ilyet egyetlen más államszövetség sem tesz a világon. Ezzel arra utalt, hogy az EU a palesztin-izraeli békefolyamathoz kötné az Izraellel való társulási szerződésének megújítását. Márpedig Netanjahu szerint ez nem is az ő, hanem Európa érdeke, és kirohanásában Kínával is példálózott, amelyet szerinte nem érdekelnek a politikai ügyek.

Az izraeli kormányfő a közép-európai miniszterelnökök segítségét kérte a társulási szerződés megújításához. 

Szerinte az EU a saját biztonságát ássa alá, amikor szembemegy Izraellel. Orbán Viktor egy ponton nevetve szakította félbe, mondván, az Európai Unió még a saját tagjainak is feltételeket szab, nem hogy más országoknak. Netanjahu erre azt mondta, Európának el kell döntenie, hogy élni és virágozni akar-e, vagy elenyészni és eltűnni. Szerinte a tét Európa biztonsága és gazdasági jövője, és mindkettő azt indokolja, hogy másképp viszonyuljanak Izraelhez. „Mi az európai kultúra részei vagyunk. Európa Izraelnél ér véget. Izraeltől keletre már nincs Európa” – fejtegette az izraeli kormányfő.

Azt mondta, nincsenek a világon nagyobb barátaik, mint az Izraelt támogató keresztények, amikor Brazíliába látogat, lelkesebben fogadják őt, mint a Likud párt székházában.

forrás: hunhir.info

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.