0

Borzasztó családi tragédia: 7 évig harcolt otthonáért, végül belehalt a kecskeméti apa

Kecskemét — Ha valakire, akkor Bakó Sándorra (†38) igaz, hogy megharcolt az ál­maiért. A háromgyerekes kecskeméti családapa amióta az eszét tudta, az igaz szerelemre, gyerekekre és egy gyönyörű otthonra vágyott.

Sándor nemcsak álmodozott, lépésről lépésre mindent megtett, hogy álmai valóra is váljanak. Az otthonteremtés mesesze­rűen indult, Kecskeméttől pár kilométerre megtalálták a megfelelő telket, rajta a félkész házzal. Megvették, boldogságuk határtalan volt. Mint a Tények riportjából kiderült, mindez azonban nem tarthatott sokáig.

– Sanyi szakmája kőműves volt, de mindent meg tudott csinálni. A munka mellett építette a házat, napról napra szépült az épület és a telek többi része is. Ásott halastavat, fát ültetett, mindig csak azt nézte, hogy a három gyereknek minden a legjobb legyen. A bajok akkor kezdődtek, amikor mentünk az önkormányzathoz, bevittük az érvényes építési engedélyt és jeleztük, hogy újat szeretnénk, mert több átalakítást is tervezünk a házon – mesélte Sándor felesége, Szilvia.

– Nyolc nappal ezelőtt Sanyi egy barátjával betonozott, amikor rosszul lett. Hiába jött a segítség, meghalt. Biztos vagyok benne, hogy a rengeteg idegeskedés miatt állt meg a szíve. Rengeteget harcolt. Szegény belehalt a sok igazságtalanságba, ami velünk történt. Most még az is kiderült, hogy addig a tárgyalást is felfüggesztik, amíg nincs meg a hagyatéki tárgyalás. A három gyerek miatt erősnek kell lennem, de nagyon ­hiányzik a férjem – sírta el magát az özvegyen maradó Szilvia.

Másképp látja az önkormányzat

Az önkormányzat szerint Sándornak minimális változtatásokat kellett volna végrehajtania ahhoz, hogy megkaphassa az építési engedélyt. Szerintük a férfi mégsem az engedélynek megfelelően készítette el az épületet. A katonai üzemanyagbázis miatt a honvédség sem járult hozzá Sándor házának befejezéséhez.

Az önkormányzat állítja, ők próbálták rendezni a helyzetet, csereingatlant is felajánlottak neki. Hozzátették, ők soha nem lakoltatták ki a családot.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.