0

Brutális leleplezés! Kiderült, mennyi pénzt ölt bele Soros, hogy a migránsok tönkretegyék Európát!

Az illegális bevándorlókat hálózatba szervező Migration Aid gazdálkodása teljesen átláthatatlan volt, de félhivatalos becslések szerint akár 100 millió forint bevétele is lehetett a mozgalomnak, ami nyilvánvalóan politikai tevékenységet folytatott, a migránsok bevonásával kormányellenes tüntetést is szervezett.

Akár 100 millió forint is lehet az összbevétele annak a zavaros hovatartozású és átláthatatlan működésű szervezetnek, ami a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat próbálta hálózatba szervezni – derült ki a Magyar Idők beszámolójából. A lap szerint annak ellenére, hogy a Migration Aid szóvivője számtalan alkalommal azt nyilatkozta, készpénzmentesen működnek, a gyakorlatban számos más szervezethez lehetett pénzt utalni, és ezeket az összegeket végül a Migration Aid mozgalmárjai kapták meg.

 

Mivel a gazdálkodásukról szóló jelentésben mindezeket egyetlen sorban tüntették fel, utóbb már nem állapítható meg, hogy a menekültek támogatásaként elszámolt 12,194 millió forintból mennyi jutott a MigAidnek. […] A társaságnak emellett olyan internetes felületeken is gyűjtöttek, mint az Indiegogo vagy a GoFundMe. Az előbbin 4251 dollár (akkori árfolyamon 1,1-1,2 millió forint), az utóbbin pedig 1300 euró (durván 400 ezer forint) folyt be hozzájuk.” – áll a beszámolóban.

 

Miközben a Migration Aid már működésének első hónapjaiban több millió forint támogatáshoz jutott a migránsok segítésére, kiderült, hogy 2017-re ez az összeg a 100 millió forintot is elérhette.

„A Migration Aid International Ltd. 2016–2017-es bevételeiről pedig nincsenek adatok. A bejegyzés óta eltelt idő és a folyamatosan zajló adománygyűjtő kampányok alapján viszont aligha túlzás kijelenteni, hogy az összbevétel mára 50-100 millió forint körül lehet.”

 

Nem meglepő, hogy a migráns-bizniszben utazó szervezethez ekkora összegek folytak be, hiszen akkoriban a nagyobb liberális sajtóorgánumok több migránssegítő szervezetet is címlapon reklámoztak, melyek egymással együttműködve segítették az illegális bevándorlókat. A sajtóban gyakran olyan szervezetet is reklámoztak, ami az illegális bevándorlók átmeneti lakhatását oldotta meg – a bujtatásnak pedig lehetnek költségei.

 

Az egyik ilyen, illegális bevándorlók átmeneti elhelyezését végző szervezet az úgynevezett „Békefészek”, egy az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen végzett fiatal aktivista szervezésében működő csoport volt, amit az Index.hu közvetlen az indulását követően címlapon hirdetett, és a migrációs válság tetőzésekor, 2015. szeptemberében közvetített a Budapestre érkező illegális bevándorlók és az őket elhelyezni szándékozók közt.

Ahogy korábban a Migration Aid szóvivője is hangsúlyozta a készpénzmentes működést, a Békefészek közleményeiben szintén az állt, hogy a migránsok elhelyezését ingyen folytatják.

 

A Migration Aid egykori szóvivője, Zsohár Zsuzsanna 2015-ben számtalanszor nyilatkozta, hogy jogi személyiség és bankszámla híján készpénzmentesen működnek, a pénzadományok nyomát azonban nem lehetett eltüntetni, s mint összeállításunkból kiderült, az első néhány hónapban húszmillió forintot bőven meghaladó bevétele volt a MigAidnek, amivel soha sem számoltak el tételesen.” – áll a Magyar Idők beszámolójában.

 

Akkoriban számos, a migrációs válságot kihasználni próbáló profitorientált szervezet kezdett működni Budapesten. A Migration Aid számára azonban nem csak anyagi hasznot hozott a bevándorlókkal való rendszeres kapcsolattartás: a szervezet ezzel az újdonsült tömegbázissal és anyagi erővel elkezdett politikai tevékenységet folytatni: egy alkalommal kormányellenes tüntetést is szervezett, amit a segítő szolgáltatással a Facebook-oldalukra csalogatott illegális bevándorlóknak angol nyelven hirdetett.

 

2015. szeptember 1-én a Migration Aid nevű Facebook-csoport vonulásos tüntetést szervezett Budapestre, a Nyugati pályaudvarhoz. A csoport a balliberális politikai erők hívószavait használta a tüntetés megszervezéséhez. Eszerint a kormány “embercsoportokat démonizálva zárt táborokat hoz létre”, a katonaságot pedig “a lakosság érdekére hivatkozva félelemkeltésre használja fel”. Később kiderült, hogy a zavaros hovatartozású szervezet százmilliós keretből, külföldi támogatással és ellenzéki sajtótámogatással próbált politikai ellenállást kifejteni a kormány határvédelmi törekvéseivel szemben.

forrás: hidfo.ru

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.