0

Brutális pénzeket bukhat: ennyit ér Tusupnak Katinka hallgatása

Budapest — Hosszú Katinkán (28) múlik, elbukja-e Shane Tusup (29) havi egymillió forintos állami fizetését.

Ugyan válságban van a házasságuk, és már hetek óta külön dolgoznak, a háromszoros olimpiai bajnok egyelőre hivatalosan nem „rúgta ki” edzői posztjáról az amerikai szakembert, s nem jelezte a Magyar Úszó Szövetségnek, hogy trénert váltott volna. Pedig mint azt a Blikk hétfőn megírta, jelenleg csapattársa, Dudás Dániel (23) segíti Katinka felkészülését a férje helyett.

A Kiemelt Edzői Programban (KEP) szereplő javadalmazási listán viszont Tusup lett leadva Hosszú edzőjeként, s a maximális havi egymillió forintos összegre terjesztették fel. Amennyiben klubjuk, az Iron Aquatics február 1-jéig nem jelez módosítást a szövetségnek, akkor így is kötik meg a szerződést.

– Az elnökség jóváhagyta az edzőbizottság által összeállított javadalmazási listákat, így a versenyzőknek folyósítandó Gerevich-ösztöndíjak összegét, valamint a Kiemelt Edzői Programban szereplő mesterek illetményeiről szóló előterjesztést – áll az úszószövetség hivatalos közleményében. – A KEP-ben egyelőre Shane Tusup szerepel Hosszú Katinka edzőjeként, miután ezzel ellentétes jelzés eddig nem érkezett sem az olimpiai bajnok úszónő, sem klubja részéről.

Ez azért is érdekes, mert egyik bennfentes informátorunk szerint Katinka a klubtársaival már decemberben közölt egy edzéstervet, s abban az szerepelt, hogy három hétig tréner nélkül – tehát nem férje irányításával – készülnek a versenyzők. Nem is akar a továbbiakban együtt dolgozni Tusuppal. Ehhez képest hivatalosan nem jelezte a szövetségnek, hogy edzőt váltott volna.

A folyósított összeg mértékét elsősorban az elmúlt évek eredményei alapján határozzák meg, de ha megszakad a munkakapcsolat, akkor biztosan nem jár majd a teljes összeg Shane Tusupnak, így akár több százezer forintot bukhat havonta.

A hírek szerint Hosszú csütörtökön találkozik Wladár Sándorral (54), a Magyar Úszó Szövetség elnökével, hogy egyeztessenek a kialakult helyzetről.

Táncos kondiedzés

Úgy tűnik, a múlt csütörtöki Év Sportolója Gálán megtörten bocsánatot kérő Shane Tusup egyre jobb hangulatban van, hiszen kedden az Instagram-oldalára vicces videókat töltött fel, amelyeken egyik tanítványával mosolyogva táncol kondiedzés közben.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.