0

Csak a gyerekeknek akartam jót, a boltom előtt épített Hupikék Törpikék faluval. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyenre képesek embertársaim!

A 28 éves Mohácsi Zsigmond évek óta az egyik tíz emeletes panel alatti kisbolt tulajdonosa a XI. kerületben, felháborító történetet most küldte el nekünk. Szégyenletes, mi nem történhet meg hazánkban.. Íme miért:

Elhatároztam, hogy kicsinosítom a bolt előtt található kis kertet – mesélte Zsigmond. Első körben felástam, majd nekiálltam kidekorálni a boltunk előtti földrészt. Miután befüvesítettem, számos növényt is elültettem, emellett pedig több figurát, hupikék törpikét is elhelyeztem a területen, szerintem igen szemet gyönyörködtető és hangulatos lett. Az arra járó anyukák és gyerekek egytől egyik imádták – büszkélkedett ötletével Zsigmond.
“Egy csőtörés ugyan korábban tönkre tette a kiskertet, de ez nem szegte kedvem, újra megépítettem.”

Ekkor következett az arculcsapás: a helyi hatóságokhoz egy ismeretlen bejelentés érkezett. Azzal vádolták a férfit, hogy megrongálta a közterületet azzal, hogy a gyerekek számára bábukat helyezett el. Emiatt az illetékes hatóság 150 ezer forint bírságot szabott ki rá – mesélte feldúltan Zsigmond.

“Fel nem tudom fogni, hogy kit zavarhatott ennyire ez a hangulatos kis kerti kreatív kalandom.”
“Továbbá azt sem értem, hogy miféle bűnt követtem el. Ha bűnnek érzik, hogy próbálok kedveskedni a gyerekeknek, akkor megérett a világ a pusztulásra. Ráadásul azt sem értem: kinek áll érdekében, hogy ellopja a játékokat?! – tette fel a költői kérdést.”
Nagyon nagyon szomorú, hogy itt tartanak egyes emberek hazánkban, hogy ilyenért feljelentik az embertársaikat Az talán még szomorúbb, hogy a kiérkező “közterületes hatóságok” látván a helyzet “komolyságát” mintegy csak azért is jól megbüntetik azt, aki ilyen “hazaárulást” mert csinálni. Illetékes hatóság, kedves hazám!  Emberséged, szépérzéked, szimpátiád hova lett??! 

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.