0

Csak ásott a kertben, ezt találta. A tudósok döbbenten nézték a DNS eredményeket

A hihetetlenül piciny, furcsa fejformája miatt sokak által földönkívüli lénynek gondolt maradványt egy évtizede találták a chilei sivatagban.

Az ,,Ata” névre keresztelt csontvázat 2012 végén részletes orvosi vizsgálatoknak vetették alá. A DNSvizsgálatok kiderítették, hogy nem földönkívüli, és nem egy emberszabású majom, hanem egy ember maradványa – mondta el a Stanford Egyetem orvosi szakának egyik vezetője, Gary Nolan.

Azt azonban nem tudták kideríteni, hogy milyen mutáció okozta furcsa kinézetét. Ata mindössze 15 centiméter magas volt, hosszúkásra nyúlt koponyája és alulfejlett állkapcsa volt, valamint tíz bordacsontja, az embereknél megszokott 12 helyett. ,,Nincsen egyetlen olyan ismert formája a törpeségnek, ami megmagyarázná az összes anomáliát a lényen” – írta a Stanford egyik professzora.

Vizsgálat közben

A sejtbiológiával foglalkozó kutató és kollégái arra jutottak, hogy Ata férfivolt, és – bár többen azt gondolták, hogy egy abortált magzat mumifikálódott maradványa – hat-nyolc éves volt, amikor meghalt. ,,Lélegzett, evett és működött az anyagcseréje.” Anyja pedig egy bennszülött indián nő volt.

Gary Nolan pedig közölte, hogy további vizsgálatokat fog végezni az érdekes biológiai kérdéseket felvető csontvázon.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.