0

CSODÁS ÚJ GYÓGYHELYE VAN MAGYARORSZÁGNAK! EZT MINDENKINEK KI KELL PRÓBÁLNI! MOZGÁSSZERVI BETEGEKNEK KÜLÖNÖSKÉPPEN AJÁNLOTT! ITT TALÁLHATJA MEG:

Gyógyhellyé minősítette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a dombóvári Gunarasfürdőt – jelentette be a város polgármestere kedden Dombóváron, sajtótájékoztatón.
Szabó Loránd elmondta: a népegészségügyi szervezet szerint Gunarasfürdő olyan különleges terület, ahol “legalább egyféle természetes gyógytényező” megtalálható, van gyógyító intézményi háttere, adottak a gyógyítás zavartalanságát, a betegek nyugalmát biztosító környezeti feltételek.
Emlékeztetett arra, hogy a gunarasi alkáli-hidrogénkarbonátos termálvizet 1977-ben nyilvánították gyógyvízzé, amelyet mozgásszervi betegségek gyógyítására használnak.
A területen két egészségügyi intézmény, a dombóvári Szent Lukács Kórház és a Gunaras Zrt. gyógyközpontja működik.
A polgármester elmondta: a dombóvári önkormányzat és az Országos Közegészségügyi Központ is vizsgálta a levegőtisztaságot, a zajterhelést, a víz, a talaj higiénés jellemzőit, és mindet a határértékeken belül mérték.
A vizsgálatok eredményeképpen Gunarasfürdő területének mintegy 90 százalékát (36,2 hektárt) minősítették gyógyhellyé, amelyhez 106,9 hektár védőövezet tartozik.

 
A dombóvári fürdő Magyarország harmincharmadik gyógyhelye.

Elérhetőség, térkép: A fürdő weboldalán érhető el.
Az ÁNTSZ honlapján közzétett törzskönyvi nyilvántartás szerint 2017-ben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlő és a Heves megyei Mátraderecske lett még gyógyhely. Ezzel a minősítéssel a Dél-Dunántúlon Dombóvár mellett a Baranya megyei Harkány, Szigetvár és a Somogy megyei Igal rendelkezik.

Mi mindenféleképpen kipróbálnánk! Ha Ti is, kérjük osszátok meg, tudjanak eme csodás helyről minél többen!

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.