Döbbenetes beszámoló Svédországról – migránsok miatt hazaköltözött egy svéd-magyar nő-Videó

A biztonsági problémák miatt költözött haza Stockholmból egy svéd-magyar nő
Az elmúlt néhány napban megint fellángolt a vita, hogy Budapest a biztonságosabb vagy a nyugatabbra lévő európai nagyvárosok, például Bécs. Miközben itthon sokan azt hangoztatják, hogy sokkal jobb a helyzet külföldön, sok magyar család éppen a biztonsági problémák miatt költözik haza. Merthogy ők testközelből látják, hogy milyen az élet a no-go-zónák között. Egy Svédországból hazatérő svéd–magyar nővel készített interjút az M1.

A migrációs helyzet miatt 40 év után települ haza Natalie Contessa.

Sokat romlott a helyzet Svédországban az elmúlt években – nyilatkozta a korábban Stockholmban dolgozó Natalie Contessa az M1-en. A bevándorlással kapcsolatos információknak a felét nem mondják ki a sajtóban, ez tény – hangsúlyozta Natalie Contessa, aki bár Svédországban nevelkedett, Magyarországot is a hazájának tekinti.
A biztonság miatt költözik haza

„A biztonság miatt költözöm haza, szomorú, hogy amiatt kell elhagynom egy országot, mert nem kapok védelmet” – mondta. Európában nem tudják, hogy a stockholmi lakosok mit élnek át minden nap. Natalie Contessa az utolsó két-három évben tapasztalta a helyzet romlását.

A svéd–magyar hölgy felidézte: amikor metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni – tette hozzá.
A rendőrök sem segítenek

A rendőrök sem segítenek, nagy probléma Svédországban, hogy a rendőrök is inkább otthagyják a munkájukat, hiszen őket sem védik meg – mondta. „Nincs biztonság, félelemben vagyunk minden nap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs” – tette hozzá.

Svédország gazdag ország, megvolt rá a lehetőség, hogy befogadják a bevándorlókat, de nem becsülik meg a kapott segítséget a bevándorlók. Példaként említette, hogy a legtöbb ismerőse szintén elköltözik, nem lesz olyan barátja, aki Svédországban marad. „Magyarország ma a legbiztonságosabb” – jelentette ki annak kapcsán, miért épp Magyarországra költözik.

Szólj hozzá

admin