Drámai vallomás! Teste miatt bántották Ábel Anitát

Levetkőzött és megmutatta.

Hirdetés

A TV2 sztárja virágokba öltözött. Célja, hogy felhívja a figyelmet egy ritka, főleg nőket érintő, krónikus gyulladásos bőrbetegségre. A hidradenitisz szuppurativa (HS) nem fertőző. Rendkívül fájdalmas tüneteivel viszont sokszor akár egy évtizedig is orvosról orvosra járnak a betegek, mire megfelelő szakembert találnak, aki diagnosztizálja a kórt. A kiütések, tályogok, kelések jellemzően a hónaljban, a mellek alatt, az ágyéktájon és a farpofák között jelentkeznek, pokollá téve a betegek életét.  Ábel Anita ezekre a kritikus területekre hívja fel a figyelmet: a virágkompozíció épp ott takarja a testét.

Hirdetés

„Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy olyan ügyek mellé álljak, amik esetleg nincsenek annyira a köztudatban. Léteznek sajnos olyan betegségek, amik teljes mértékben megváltoztatják egy ember életét. A HS betegek sokszor rejtőzködve, magányosan küzdenek problémájukkal. Fontos velük tudatni, hogy nincsenek egyedül!” – hangsúlyozta Ábel Anita, a „Te mit rejtegetsz?” kampány nagykövete.

„Nagyon korán lettem ismert, így az élet hozott olyan helyzeteket, amikor próbáltam láthatatlanná válni. Sok bántás ért tinilány koromban az alakom miatt, és egyfajta irigységgel is szembe kellett néznem, ami diákként eléggé megviselt. Én már megtanultam elfogadni saját magam, most már szeretem azt, aki visszanéz rám!” – mondta a színésznő.
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!