0

Egy hétig ki sem nyitották a dobozt a reptéren. Amikor végre megteszik… Sokkot kapnak

Percekig kapkodták a levegőt.

Libanonban a bejrúti reptéren egy fából készült doboz ácsorgott, egy héten keresztül, mielőtt valaki rájött volna mi is van benne.

Elég sokkoló volt látni mi is a doboz tartalma mikor valakinek végre eszébe jutott kinyitni azt.

A dobozban ugyanis három fiatal szibériai tigris volt, ez az állat védett faj. Az éhező állatok a saját ürülékükben ültek, tele voltak parazitákkal , írja a Dodo internetes oldal.

A négy hónapos állatok étel és ital nélkül ültek a dobozban több napon keresztül s még annyi helyük sem volt, hogy normálisan felálljanak benne.

– Semmi jel sem mutatott arra a csomagoláson, hogy élő állatok lennének a dobozban. Semmilyen hivatalos papír nem érkezett a csomaggal, mondta a libanoni állatvédő egyesület szóvivője.

Egy ukrajnai állatkertből küldték a kölyköket Damaszkuszba és Beirútban elakadt a csomag. Az állatmentő egyesület engedély kért a helyi hatóságoktól, hogy az állatokat elszállíthassa a menhelyre.

Mikor a kölyköket végre kiszabadították, a dobozból és az állatokból is csak úgy dőlt  a rengeteg élősködő.

A hatóságok látták, milyen szörnyű állapotban voltak az állatok és engedélyt adott az áthelyezésre. A kölyköket ott azonnal orvosi ellátásban részesítették.

Sajnos nem ez az első eset, hogy szibériai tigris kölyköket elszakítanak anyjuktól az állatkertben, hogy utána elszállítsák őket. 2012 óta legalább 12 tigriskölyköt adtak el, a másik kilencet privát személyek vették meg.

A három testvér most játékokat is kapott és egy kényelmes helyet, ahol jól érzik magukat.

Oltást is kaptak és az állatorvos alaposan megvizsgálta őket, most már sokkal normálisabb körülmények között élnek.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.