0

Egyre közelebb a kilépéshez a lengyelek!? Már nem is válaszolnak az Unió leveleire

Lehet, hogy a magyar vétó miatt a végén nukleáris petárda lesz a rettegett 7-es paragrafusból. A befolyásos és általában rendkívül jól értesült hetilap szerint Lengyelország nem vonja vissza a vitatott törvényeket, sőt a Bizottság alelnöke legutóbb már időpontot sem kapott Varsótól az egyeztetésre. Nem reagáltak a lengyelek az unió leveleire sem – írja a Der Spiegel.

 

Megindította az Európai Bizottság az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben a vitatott igazságügyi reform miatt – jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

 

Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke elmondta, csaknem két év után szerdán megállapították, hogy Lengyelországban egyértelműen fennáll a jogállamiság súlyos megsértésének kockázata.

 

Mint közölte, két éven belül tizenhárom olyan törvényt fogadtak el a lengyel hatóságok, amelyek veszélyeztetik a bíróságok függetlenségét és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét. Orbán Viktor kijelentette: Lengyelország mellett foglal állást az uniós lépésekkel szemben.

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.