0

Elképesztő történet kering a neten Orbán Viktor megölésének tervéről és egy rakás terroristáról

Bonyolult és szövevényes, az európai terrortámadásokkal és az Orbán Viktor miniszterelnök elleni merényletkísérlettel tarkított történetet közöl névtelen forrásokra hivatkozva a zoom.hu.

A portál cikkének lényege szerint kiderült, hogy az eddig tudott két alkalom helyett háromszor is járt Magyarországon Salah Abdeslam, a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletsorozat fő felelőse.

Zoom.hu azt állítja, hogy a terrorista 2016 januárjában a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet tagjaival tárgyalt Magyarországon. Abdeslamot meg is figyelték a magyar titkosszolgálatok, de a külföldi társszervekkel való megállapodás értelmében nem foghatták el, csak meg kellett figyelniük.

A portál szerint Abdeslamék a merényleteikhez – kezdve a 2015-ös, Charlie Hebdo elleni támadással – Szlovákiából származó, hatástalanított, majd visszaélesített gépfegyvereket használtak. A portál sejteti, hogy Magyarországon keresztül juthattak ezekhez.

Állítólag ilyen fegyverekkel akarta megölni Orbán Viktort is két idős, magyar szélsőségesakiket elfogtak 2015-ben, egyebek mellett egy Szlovákiából származó Skorpion géppisztollyal, ahogy a merénylet tervezett helyszíne felé tartottak. (Igazából két éve nem sikerült bizonyítani, hogy tényleg Orbán megölésére készültek-e)

A Magyar Nemzeti Arcvonal tagjainál is állítólag ilyen, szlovák származású fegyvereket találtak – azok azonban még nem voltak visszaélesítve.

Az egész, Magyarország fegyverkeresgélés a hatóságok részéről a 2015-ös terrortámadások után indult, magánkézben, illegálisan tartott gépfegyverek keresése volt a célja a Magyar Nemzeti Arcvonalat alapító Győrkös István házában tervezett házkutatásnak is, melynek halálos vége lett: egy rendőrtiszt halt meg a lövöldözésben.

A meglehetősen szövevényes cikkből azt a következtetést lehet levonni, hogy Szlovákiában a szabályozás hiányosságai miatt rengeteg fegyvert hatástalanítottak úgy, hogy azokat könnyen vissza lehessen alakítani élessé és aztán a több tízezer fegyver különböző bűnözői és szélsőséges csoportokhoz került, szerte Európában, így Magyarországra is jutott belőlük. Valamint, hogy magyar szélsőségesek is találkoztak a franciaországi terrortámadásokért felelős iszlamista Abdeslammal…

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.