0

ELMENTÜNK MA A CSALÁDDAL A KARÁCSONYI VÁSÁRBA. KOLBÁSZT AKARTUNK ENNI, DE AMIKOR MEGLÁTTUK AZ ÁRAKAT NEM AKARTUNK HINNI A SZEMÜNKNEK

A mai nap arra gondoltunk a családdal, hogy a Vörösmarty téren a Karácsonyi vásárt meglátogatjuk, és ha már ott vagyunk eszünk is valamit. Sétálgatva egészen hangulatos volt, és kezdtük érezni a karácsonyi vásár hangulatát, már szinte énekeltük a karácsonyi dalokat is, amikor megcsapott minket a finom étel illata..Kürtös kalács volt az.. Nagyon megkívántuk, de ahogy közelebb mentünk, az állunk a padlót verte. Emberek, 1900 forint volt a kürtös kalács darabja! 4-en voltunk, ez akkor majd’ 8 ezer forint lett volna négyünknek?? Egy 25 dekás kürtös kalács, azaz összesen 1 kg kürtös kalács 7600 forint?? Nagyon elkeseredtünk, ezért mentünk tovább.

Nem sokkal később megéreztük a finom sült kolbász illatát. Imádjuk, kenyérrel mustárral, vagy majonézzel, mindenki szereti a családban. Gondoltam elővigyázatosságból már a sorba sem állunk be míg nem tájékozódtunk az árakról. Amikor az étlapot megláttam, furcsa szomorúság lett úrrá rajtam.. Nem haragudtam én az eladókra se, mert nem ők tehetnek róla, hogy ennyibe kerül, ugyanis a bérleti díj a drága.

 

Képzeljék el, hogy 2500 forint volt a kolbász darabja.. Egy nagyjából 10-12 centis kolbászkát képzeljenek el, amihez egy szelet kenyér járt, de a mustár vagy majonéz plusz 200 forint lett volna. Ez volt az a pont, ahol megbeszéltük, hogy hazafele veszünk sütnivaló kolbászt, és megsütjük, és 3 ezer forintból az egész család jóllakik..de ha már itt vagyunk, gondoltuk igyunk egy forralt bort. A nagyobbik lányom vezetett, szóval mi ihatunk a nejemmel a kisebb lány pedig nem szereti.

300 forint volt decije a forralt bornak.. 2 deci 600, kétszer két deci 1200..

És tudjátok mi a szomorú? Megkérdeztem, hogy mennyibe kerülnek a bérleti díjak ezeknél a bódéknál, és borzasztóan drágák. A kolbászos 6 millió forintba kerül, a kürtös kalácsos 980 ezer forint,a forralt boros placc 770 ezer forint. Nem csodálom hogy ennyire drágák a portékák..De az önkormányzatnak kell a pénz.. Ezért az árus kénytelen drágán adni a termékeket, mert ki kell fizesse a bérleti díjat is. A külföldieknek nem kottyan meg ez a költség, de mi magyarok képtelenek vagyunk ezt megfizetni.. Vagyis mi, a középosztály..

FORRÁS

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.