Eltemették Koller Katát: a rákban elhunyt szépségkirálynő a síron túlról üzent

Budapest — Sokan vettek búcsút Koller Katától (†34) szombat délután a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony templomban, ott, ahol a keresztelőjét is tartották.

A 2007-es Miss World Hungary szervezetében pár éve rákot diagnosztizáltak, nyirok-, máj-, tüdő- és csontáttétekkel. Kata sokáig küzdött a rosszindulatú daganattal, úgy tűnt, legyűrte a gyilkos kórt, de tavaly novemberben kiújult a rákja, és már nem lehetett megmenteni. A család egy közeli barátja mondott beszédet, amelyben az özvegy, Dávid szavait is tolmácsolta.

– 2014-ben szerelemből házasodtunk, mely érzés folyamatosan csak erősödött, és mellette nagyon mély tisztelet alakult ki bennem – hangzottak a gyászoló férfi sorai. Levelében szó esett még neje emberfeletti akaraterejéről.

– Mellette repült az idő, nélküle most egy pillanat is egy örökkévalóságnak tűnik, de jól tudom, nem szeretné, hogy szomorkodjunk, hiszen ő már jó helyen van – jelentette ki a férj. Végül Kata levelét is felolvasta a barát, amit a lány hagyott maga után.

– Elmesélem nektek, mi történt velem, mert hiszek benne, hogy ezzel segíteni tudok másoknak – kezdődtek Kata sorai, aki betegségéről mindig nyíltan beszélt. – Éljetek jól, tartalmasan, szeressetek nagyon és sokat – üzenete a róla megemléke­zőknek.

A szertartáson a család és a barátok búcsúztak el Koller Katától /Fotó: Fuszek Gábor

Szólj hozzá

admin