0

Ennyit keres egy pénztáros az Aldiban

Az elmúlt fél évben szinte minden nagyobb áruházlánc emelt az alkalmazottai bérén, komoly verseny folyik a munkaerőért.

A munkaerőhiány miatt a nagy multik már nem is titkolják a fizetéseket, nyilvánosan közlik, mekkora fizetésemeléseket adnak alkalmazottaiknak. Most az Aldi emelte jelentősen a fizetéseket, nyolcórás munkakörben a kezdő fizetés bruttó 272 ezer forint, de ha a jelentkező tízéves gyakorlattal rendelkezik, bruttó 352 ezer forint lesz a havi bére. Ez nem minden, ehhez jönnek még további juttatások, mint például a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően akár a 10 ezer forintot is meghaladhatja. Ez körülbelül 15% százalékos emelést jelent tehát az Aldinál az eladóknál, tízet pedig az árufeltöltőknél: ők nyolcórás munkakörben kb. bruttó 250 ezer forintot keresnek, melyhez szintén hozzáadódnak még a juttatások.

A Lidl idén kétszer emelte a béreket, dolgozói a fővárosban bruttó 268, vidéken 247 ezer forintot kapnak munkájukért.

A 2018-as béremelésével a Tesco 2017 január óta 11,1 milliárd forintot fektetett a munkabérnövelésbe. Idén a legalacsonyabb bér 197 ezer forint, melyet a Tesco bérpótlékkal, cafetériával és egyéb juttatásokkal egészít ki.

A Metrónál ugyan 12 helyett 14 havi bért kapnak a dolgozók, de a cég 2600 munkavállalójának 40-50 százalékát garantált bérminimumon foglalkoztatja. A januári 23 ezer forintos béremeléssel a minimális bruttó kereset most meghaladja a 180 ezer forintot.

A Spar sem maradt ki a sorból: 2016-ban négy-, 2017-ben nyolcmilliárd forintot fordított béremelésre, s 13. havi bér is jár a dolgozóinak. Emellett évente kb. 100 ezer forint készpénzes juttatásban is részesülnek, SZÉP-kártyán akár 40 ezer forintot is kaphatnak, és dolgozói kártya is jár nekik, ami 10 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árukészletre – írja a HVG.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.