0

Ez a második Öszödi beszéd!? Megdöbbentő dologról szólta el magát Gyurcsány egy előadáson!

Csúnyán elszólta magát Gyurcsány Ferenc, a DK pártelnöke, aki dunaújvárosi lakossági fórumán arról beszélt, 2010 előtt visszakérték a kormányzati beruházásokra adott pénzek húsz százalékát. “Akkoriban ez volt a politikai korrupció csúcsa” – jelentette ki Gyurcsány. Emlékezetes, korábban fekete pénzekről is értekezett a bukott miniszterelnök. 2013-ban azt mondta, jobb, ha nem tudjuk, honnan vándorolt pénz az MSZP kasszájába.

Az MSZP-SZDSZ kormányok alatt elnézett és engedélyezett korrupcióról beszélt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció pártelnöke tegnapi dunaújvárosi lakossági fórumán, ahol saját közönsége elött annyira belemelegedett mondandójába, hogy elszólta magát a korábban titkolt pénzvisszaosztásokkal kapcsolatban. Gyurcsány ugyanis beismerte, 2010 előtt visszakérték a kormányzati beruházásokra szánt pénzek húsz százalékát. Minderről úgy szólt a DK elnöke, hogy közben a jelenlegi kormányt szidalmazta. “Akkoriban ez volt a politikai korrupció csúcsa” – jelentette ki Gyurcsány, a felvételt pedig az Echo Tv adta közre.

 

Mindezt még azzal is megfejelte a bukott miniszterelnök, hogy az igazi nagy lopás az nem is a húsz százalék. “Ezek ráadásul rafinált emberek, kérem szépen. Ezek az igazi nagy lopást nem úgy hajtották végre, hogy visszakértek a beruházásból húsz százalékot, hát van ilyen is közöttük. Korábban ez volt a politikai korrupció csúcsa” – ismertette.

Nem ez az első eset, hogy Gyurcsány az MSZP-SZDSZ kormányzás alatti korrupcióról, vagy fekete pénzekről, gyanús forrásokról beszél. Ismert, 2013. október 14-én egy fórumon azt mondta, jobb, ha nem tudjuk, honnan vándorolt pénz az MSZP kasszájába.

“Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk” – fogalmazott akkor.

Gyurcsány miniszterelnökségéhez több korrupciós ügy is kapcsolódik. A 4-es metróberuházás miatt az unió csalás elleni hivatala is vizsgálatot indított, a gyanú szerint 166 milliárd forintot lophattak el az építkezések és a megvalósítás során. Tegnap megírtuklobbipénzeket, titokzatos párttámogatásokat és MSZP-s potentátok energetikai ügyleteiből befolyt nyereségét „nyelhette el” 2011 előtt az a svájci-angol „offshore” cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére. A PestiSrácok.hu forrásai szerint alappal feltételezhető, hogy Oláh Alekszandr László csupán stróman, és rajta keresztül valójában politikus bátyja irányíthatja a társaságot, aki nem mellékesen Gyurcsány Ferenc hűséges embere.

 

 

 

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.