0

Ez azért erős: ennyit kaszál egy magyar villanyszerelő Németországban

Az energiaipari cégek is egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek, egyre több villanyszerelő szakemberre lenne szükség. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint a szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre volna szükség, közel 45 százalékkal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van.

 

Nem csoda, hogy jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon. Eközben pedig külföldön is nagyon keresettek a magyar szakmunkások, mindössze egy erős alap német nyelvtudás kell, B típusú jogosítvány és némi külföldi munkatapasztalatra van szükség, cserébe viszont a havi 800 ezres fizetés sem álom.

Szeptemberben mi is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint a szélesebb körű és megnövekedett feladatkörök miatt éves szinten legalább 600 villanyszerelőre volna szükség, közel 45 százalékkal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van. Nem véletlen, hogy jelenleg is több száz villanyszerelőt keresnek a cégek a különböző álláskereső portálokon. A legtöbb vállalat a hirdetésekben nem tünteti fel, mennyit fizetnének havonta a munkavállalónak, de vannak kivételek.

 

Egy gyöngyösi cég például havi nettó 200 ezer forintos fizetést ajánl, plusz éves bónuszt, valamint szakmai tréningeket. Az egyik Nyugat-Magyarországon működő multinacionális vállalat már nettó 300 ezer forintos bért és céges autót ajánl. Találtunk olyan hirdetést is, amelyben a havi nettó fizetési keretet 174 000-250 000 forintban határozták meg, változatos feladatokat ígérnek, valamint azt, hogy nem fixen egy helyen kell dolgozni, a munka elvégzésének a helye változó.

 

Egy budapesti cég azt nem írta ki, mennyit fizetne a leendő munkavállalónak, de azt írják, versenyképes fizetést nyújtanak, van cafeteria, útiköltség-támogatás, és a Kft nyereségességétől függően 13. és 14. havi bérkifizetés, a dolgozó teljesítményének arányában. A CIKK ITT FOLYTATÓDIK…

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.