0

Ez lenne a mi generációnk? Ha így haladunk, összejöhetünk a saját telefonjainkkal is….

Messenger screenshot, kitalált chates beszélgetések, panaszkodás arról, hogy látta de nem írt, panaszkodás arról, hogy nem is írt és nem is látta. Érzelmes beszélgetések facebookon, snapchaten, viberen…Gyerekek, ti tudjátok hogy, ez nem a valóság? Sírni a gép előtt, kiönteni a szíved, elmondani az érzéseid laptop előtt ülve és billenytűket nyomogatva?

 

Barátságot, szerelmet kialakítani az érintőképernyős telefonodon? Megismerni valakit 10 emojiból? Összetörni egy hangulatjel nélküli mondattól és félre érteni? Nézzétek meg magatokat külső szemmel, nevetséges nem? Ez lenne a mi generációnk? Ha így haladunk, összejöhetünk a saját telefonjainkkal is. Mert ez mind nem emberi. Nem látod, nem érzed Őt. Nem lenne jobb egy bárban jeges kólát kortyolgatva megszólítani a másikat? Vagy, ott ülsz mellette és ráírsz facebookon?

 

Lassan ott tartunk, hogy élőben rá sem merünk nézni a másikra. Az egész életet besűrítjük egy érintőképernyős telefonba. Néha letehetnétek azt a szart, körülnézhetnétek és ahelyett hogy, sírós meg szomorú emojikat küldözgettek annak aki tetszik, elmehetnétek hozzá, bekopogtathatnátok azon a rohadt ajtón, és talán élőben megbeszélhetnétek mi a gond. És ahelyett, hogy felváltva írogatjátok egymásnak, hogy „unatkozom” – ja, én is” elmehetnétek a másikhoz, és megnézhetnétek egy filmet. Azért kaptuk ezeket az eszközöket hogy, kényelmesebbé tegye az életünket. Nem azért, hogy ezeket tegyük az életünkké!

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.