0

Ez már több, mint lakásmaffia – így verik át a budapestieket

Több millió forintot is lehúzhatnak rólunk, ha nem vagyunk elég körültekintőek lakásvásárláskor.

Eddig soha nem látott módszerrel vernek át embereket Budapesten. A 444 egyik olvasójának története alapján röviden a következő történt: egy Andrássy úti lakást a szokottnál sokkal olcsóbban (26 millió forint, 108 négyzetméter) próbáltak eladni az egyik legnagyobb ingatlanokkal foglalkozó portálon. Ám volt egy hatalmas bibi, a lakás nem a meghirdető, hanem egy hölgy tulajdonában áll, akinek esze ágában sincsen eladni azt.

Az AirBnb-re kiadott lakásra bejelentkezett a szélhámos banda, akik a minimum három nap helyett csak kettőre vették volna ki a lakást, ám az ár így is 75 ezer forint lett volna, így a bérlés nem jött össze. Tehát egy több milliós csalást azért buktak el, mert nem akartak plusz 25 ezret fizetni.

A lakásra azért lett volna szükség, hogy a potenciális vásárlóknak be tudják azt mutatni, mintha az tényleg az ő tulajdonukban állna. A trükkös csaló ezért a hirdetéskor a tulajdoni lapon álló összes információt felhasználta, még egy jegyző adataival is visszaélt.

A legdurvábban talán csak az a férfi járt – majdnem, akitől komplett banki adatokat kértek volna el, hogy bizonyíthassa, rendelkezik a 26 millió forinttal. Ha nem jön rá a csalásra, akkor a szélhámosok minden pénzét leakaszthatták volna egy hamis személyi segítségével.

A rendőrség feljelentés kiegészítést rendelt el csalás vétség kísérlet miatt.

Szólj hozzá

admin1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.