0

Ezért kell Európa vezetőinek a rengeteg műveletlen más identitású bevándorló és ez ezért lesz jó nekik:

Szét akarják verni az európai életformát! A lebutított társadalomban nincsenek lázadók, nem emlékeznek a történelemre, tulajdonképpen ha van “kenyér és cirkusz” bármit meg lehet tenni velük. Ezért akarják Európa vezetői is lebutítani a társadalmat a rengeteg műveletlen más identitású bevándorlóval. Ez a tanulmány az amerikaik lebutításáról szól. Ezek a folyamatok figyelhetők meg most Európában:

Alexis de Tocqueville, francia történész és politikai gondolkodó 1830-ban hosszabb látogatást tett az Egyesült Államokban, és megfigyeléseiről A demokrácia Amerikában című művében számolt be (1835–1840). Néhány időszerű idézet a műből. A kortárs irodalomról szólva megállapítja: „A szellem szabadsága nélkül nincs irodalmi géniusz, és Amerikában nincs szellemi szabadság.” A közoktatásról: „Egy társadalom, amelynek minden tagját ostobának nevelik, hosszú távon nem lesz működőképes.” A történelemszemléletről: „Ahol a múlt nem világítja meg a jövőt, ott a szellem sötétségben botorkál.”

Egy évszázaddal Tocqueville művének megjelenése után Orwell 1984 című regényében (1949) megjövendölte a folyamatot, amit ma bárki tapasztalhat az amerikai egyetemek bölcsészeti fakultásain: „Az egész nyelv és irodalom, a helyes angolság valódi ismerete 2050-ig, talán már korábban, teljesen el fog tűnni. A múlt irodalmát addig […] nemcsak valami mássá írják át, hanem olyasmivé, ami ellentmond annak, amit ezek a művek valaha jelentettek.” A helyzet Orwell óta semmit se javult, ellenkezőleg, a középiskolai és egyetemi oktatás színvonala Amerikában évtizedről évtizedre süllyed.

Itt felmerül a kérdés: mi történik egy ország kultúrájával, ahol a szellemi hagyományok gyökereit sorban átvágják? És ahol a szellemi szabadságot már csírájában: az iskolákban, egyetemeken elfojtják? Vizsgáljuk meg közelebbről azt a szellemi dekadenciát, ahova a kulturális forradalom huszonöt-harminc év leforgása alatt süllyesztette a világ gazdaságilag és katonailag legerősebb hatalmát.  CIKK ITT FOLYTATÓDIK….

 

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.