EZÉRT NEM SZABAD SZÁJON KERESZTÜL LÉLEGEZNI!

Minden szervünknek megvan az egyéni funkciója. Azonban a szájon át lélegzés nem helyes. Legtöbbször a gyerekeknél fordul elő, hogy a szájukon keresztül szuszognak, főként, ha valami rendellenesség, gyulladás, fertőzés alakul ki az orrjáratukban.

 

Ezt a problémát gyorsan kezelni kell, mert komoly következményei lehetnek, ha valaki hosszú időn keresztül csak a száján keresztül vesz levegőt.

Az egyik kockázati tényező, hogy nő a fogszuvasodás, és az ínyt érintő gyulladások esélye. A nyál semlegesíti a szájüregben fellépő savas közeget, azoknak akik szájon keresztül szuszognak, gyakran kiszárad a szájüregük, így a bekerülő baktériumok könnyebben megtámadhatják a fogzománcot, és az ínyt.

 

Egy másik hatalmas gond, hogy a szájon át való lélegzéssel a felső állkapcsunk súlya alatt metszőfogaink előre tolódhatnak, ezért mielőbb fel kell keresni egy szakembert.

Ha a szájüregben nincs meg az optimális egyensúlyállapot az állkapcsok között, akár eltorzulhat még az egész arc, ezért fontos, hogy éjszaka az orrunkon keresztül lélegezzünk. Az arc ilyenkor megnyúlik, és még fejfájások is kialakulhatnak.

 

Oxigénhiány is felléphet, ami a horkolással van összefüggésben, ez legtöbbször nyitott szájon keresztül történik. Ilyenkor elég gyakran, akár több másodpercig nem vesz levegőt az illető, ami nagyon súlyos állapotokat eredményezhet, például idővel memóriazavarok jelentkezhetnek.

 

Ha az orrunkon keresztül veszünk levegőt, az ott található szőrszálak, parányi szűrőberendezések nem engedik be a kórokozókat a szervezetünkbe, viszont ha a szánkon át érkezik be a levegő, baktériumok, vírusok milliói áramolhatnak be akadálytalanul testünkbe. Ezért ha folyamatosan a szánkon keresztül szuszogunk, nő a légúti fertőzések esélye is.

 

forrás:http://tudnodkell.info/

Szólj hozzá

admin