Ezt is megéltük: Merkel a magyar példát követi

Az egykor a nyitott kapuk politikája mellett állást foglaló német kancellár véleménye gyökeresen megváltozott. Kár, hogy ehhez két évnek kellett eltelnie.

Hirdetés

 

Hirdetés

Angela Merkel Berlinben pártja, a Kereszténydemokrata Unió és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió közös parlamenti frakciójának biztonságpolitikai konferenciáján arról beszélt, hogy

az Európai Unió jövőjét meghatározó, kulcsfontosságú ügy a schengeni övezet megőrzése és külső határának védelme.

A német kancellár kiemelte, hogy az európai országok a schengeni övezet kialakításával megteremtették “a szabadság és a biztonság területét”, amelynek azonban határai is vannak, és a migrációs válság az utóbbi időszakban, különösen 2015-ben azzal az “elementáris erejű tapasztalattal” járt, hogy ennek a határnak a védelme “egyáltalán nem felelt meg” a szabadság és a biztonság megőrzéséhez szükséges követelményeknek.

A hiányosságok megszüntetéséért mindent meg kell tenni, ezt szolgálja az új, közös európai határvédelmi szervezet kiépítése, de még tovább kell haladni, létre kell hozni az egységes ki- és beutazási nyilvántartást is”

– tette hozzá.

Hirdetés

Nézzük csak mit is mondott két évvel ezelőtt, 2015. április 24-én Orbán Viktor?

Európa határait meg kell védeni, nem lehetünk olyanok, mint egy lyukas sajt, ki-be járkálnak a határainkon, tehát itt komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell az Európai Uniónak.”

Kár, hogy Merkelnek két év kellett ahhoz, hogy ezt felismerje.

 

forrás
Hirdetés

 
Jófogás
Facebook-csoport · 140 478 tag
Csatlakozás a csoporthoz
 

Related Post

Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.