0

FRISS! ITT A DÖBBENETES BEJELENTÉS! MEGTETTE AZT A KORMÁNY, AMIRE SENKI NEM SZÁMÍTOTT – A KÖZMUNKÁSOK NAGYON ROSSZUL JÁRNAK EBBEN AZ ÉVBEN! HATALMAS LESZ A FELHÁBORODÁS!

Lapértesülések szerint, a kormány megteszi azt, hogy idén a nyugdíjak és a minimálbérek emelése mellett, egyedül a közfoglalkoztatottak bérét nem emelik meg.

Idén csak a közmunkások fognak veszteséget elszenvedni a választási évben. Úgy tűnik hiába közeledik a választás, a kormány akkor sem törődik a közmunkásokkal, még annyira sem, mint ahogy eddig az elmúlt években tette.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatással foglalkozó oldalára feltöltött dokumentum szerint 2018-ban a közfoglalkoztatásban dolgozók bére ugyanannyi marad, mint 2017-ben volt:

Vagyis a közfoglalkoztatási 8 órás bér bruttó 81 530 forint marad, a közfoglalkoztatási garantált bér pedig 8 órás munkaidőben bruttó 106 555 forint.

Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy még jobban lemarad a közmunkás bér a minimálbérhez képest.

A kormány azzal indokolja ezen döntését, hogy ezzel a hatalmas különbséggel – ami a minimálbér és a közmunkás bér között lesz – akarja a közmunkásokat arra sarkalni, hogy keressenek rendes állást magunkat és ne legyenek megelégedve ezzel a minimális bérrel.

Csak az nem jutott még eddig senkinek eszébe, hogy azok az emberek akik közalkalmazottak nem lustaságból azok, hanem a lehetőségek hiánya miatt kénytelenek a közfoglalkoztatásban dolgozni.

Egyet azonban biztosra vehetünk, hogy a kormány ezen döntése hatalmas felháborodást fog kelteni az emberekben!

Nektek mi a véleményetek erről?

Forrás: www.anepszava.com

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.