Háború a Fideszben: Orbánnak nemet mondott az államtitkár

Kezelhetetlenné vált a konfliktus?

Egészen a miniszterelnök szintjéig eljutott Szabó Zsolt államtitkárnak, a hatvani központú választókerület fideszes képviselőjének és Horváth Richárdnak, a város polgármesterének háborúskodása – írja a Magyar Nemzet. Orbán Viktor személyesen avatkozott közbe, de hiába.

Szabó Zsolt államtitkár nem békül / Fotó: YouTube

A két politikus viszonya még évekkel ezelőtt megromlott, a viszály csúcspontja pedig az volt, amikor Lázár János a kormányinfón helytelenítette, hogy Hatvanba alig jutnak fejlesztési pénzek,miközben a Szabó Zsolthoz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárához lojális polgármesterek települései milliárdokat nyertek.

Horváth Richárd fideszesként lett Hatvan polgármestere / Fotó: HTV

Egyetlen pártnak sem tesz jót a kampányban, ha a politikusai egymásnak ugranak, ezért a Magyar Nemzet forrásai szerint Orbán Viktor úgy döntött, véget vet ennek. Magához rendelte a feleket, Szabó azonban ott is egyértelművé tette, hogy nem fogja támogatni Horváthot.

Hiába mondott azonban nemet a kormányfőnek, a lap szerint az államtitkár pozícióit ez nem rendítette meg. A körzetében esélyesként indul, és a listán is befutó helyet kapott.

forrás

Szólj hozzá

admin