0

Háborút indíthat az Egyesült Államok Kína ellen

Egyesült Államok – Ez nem hangzik jól! Donald Trump főtanácsadója, Steve Bannon szerint ugyanis tíz éven belül háborúba indulhat egymás ellen az Egyesült Államok és Kína a Dél-kínai tenger szigeteinél

A Breitbart egykori főszerkesztője kilenc hónappal ezelőtt arról is beszélt egy rádióműsorban, hogy Amerika a Közel-Keleten háborúba indul majd a kínaiakkal vívott csatával egy időben. Utóbbi állammal szemben azért nyit frontot, mert Kína mesterséges szigetek megszállásával a tenger teljes elfoglalásán dolgozik,repülőgép-hordozókat gyárt és rakétákkal fegyverzi fel azokat – írja 444.hu a Guardian-re hivatkozva.

(Ez is érdekelheti: Kitört a balhé: Trump olyat tett, amire 37 éve nem volt példa)

Rex Tillerson külügyminiszter a Krím-félsziget orosz megszállásához hasonlította a kínaiak tevékenységét. Úgy véli, a kelet-ázsiai országot ki kellene tiltani, és el kellene zárni az illegálisan elfoglalt, erődítmények és repterek sorával birtokba vett szigetektől. A tengeri fegyverkezés miatt nem csak az USA és Kína, de velük együtt a környező országok és Japán között is nőtt a feszültség.

– Idejönnek az arcunkba, és azt mondják, hogy ez az ő saját, ősi tengerük – magyarázta Bannon, aki Trump nemzetbiztonsági tanácsadó testületének is fontos tagja, a hét muszlim többségű országot érintő beutazási tilalomnak az egyik ötletgazdája.

Mint azt a hírportál írja, a főtanácsadó több adásban is globális kultúrháború kitörését valószínűsítette. Kiemelte, hogy az iszlám mellett Kína jelenti a legnagyobb fenyegetést az Egyesült Államokra.

– Mindkét világ terjeszkedik, és terjeszkedni akar tovább. Arrogánsak, motiváltak, és szentül hiszik, hogy Nyugaton a keresztény-zs..dó identitás visszaszorulóban, hanyatlóban van – fejtette ki Bannon.

forrás: blikk.hu

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.