Hitler utolsó titka: a CIA nyomozása a Führer szökéséről

Kitaláció vagy nem? Két ex-CIA ügynök, Bob Baer és Tim Kennedy egy, Hitler Berlinből Dél-Amerikába való szökéséről szóló nyomozásban vettek részt.

Hirdetés

A Daily Mail egy, a History Chanelen sugárzott dokumentumfilm alapján írta meg, hogy létezik egy olyan elmélet, mely szerint a Führer élve kijutott berlini rejtekhelyéről és Argentínába szökött, és támogatóival együtt ott akarta megalapítani a Negyedik Birodalmat.

Hirdetés

Beer és Kennedy 14000 dokumentumot nyálazott át és úgy gondolták, hogy az említett teória egy alternatíva lehet a ma is elfogadott nézetre, mely szerint Hitler Berlinben öngyilkosságot követett el 1945. április 30-án.

Az egyik dokumentum szerint Hitler az állítólagos öngyilkossága előtt egy nappal szökött meg, illetve arra is találtak bizonyítékot, hogy a berlini bunkernek volt egy ötödik, eddig ismeretlen kijárata, mely akár menekülőútként is szolgálhatott.

Bear rámutatott emellett arra a tényre is, hogy többtízezer náci érkezett Argentínába a második világháború végén. A legnagyobb rejtély azonban még mindig Hitler és Eva Braun holtteste körül forog, ugyanis az egyetlen, történészek által is a Führer maradványaiként azonosított testrész az Hitler alsó állkapcsa volt.

forrás:http://www.blikk.hu/
Hirdetés


Neked mi a véleményed? Szólj hozzá!