Hódmezővásárhely: megszólalt Lázár, a vesztes fideszes alpolgármester pedig döbbenetes bejelentést tett

Váratlan és fölényes győzelmet aratott Hódmezővásárhelyen a teljes ellenzék támogatásával induló független jelölt, Márki-Zay Péter. Márki-Zay 16 százalékkal verte fideszes ellenfelét, Hegedűs Zoltán alpolgármestert a polgármester-választáson. Hegedűs a rá nézve tragikus eredmények ismertetése után bejelentette: lemond még az alpolgármesteri posztjáról is. Az eredményről mindenkinek volt véleménye:

Maga Márki-Zay Péter azt mondta tegnap:

„A mai választás Hódmezővásárhelyen azt bizonyította, hogy az országban van még demokrácia, hiszen az emberek kifejezték a véleményüket” – fogalmazott Márki-Zay Péter. „A demokrácia legfontosabb értékeink egyike, ha nem a legfontosabb, ne hagyjuk elveszni!” – szólított fel.

Véleménye szerint Hódmezővásárhelyen és az országban is rendszerváltó hangulat van.

„Ma a városban az emberek összefogtak, és megmutatták, hogy Hódmezővásárhelyen és az országban is van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra, piacgazdaságra és európai elkötelezettségre, valamint arra is, hogy megszűnjön a korrupció, a hazudozás és a megfélemlítés” – hangoztatta.

A leendő polgármester szerint az eredmények az egész országnak reményt adnak arra, hogy – a hazugságokkal ellentétben – a Fidesz legyőzhető.

Lázár gratulált, a vesztes Hegedűs Zoltán, aki alpolgármesterként indult a polgármesteri székért, bejelentette, hogy lemond:

Hódmezővásárhelyért fogunk dolgozni, ahogy az elmúlt 27 évben, a város fejlődését tartjuk szem előtt – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Hódmezővásárhelyen, az időközi polgármester-választást követő sajtótájékoztatóján A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, és azoknak különösen, akik a Fidesz jelöltjét támogatták. Hozzátette: azon dolgoznak majd a következő hónapokban, hogy a választópolgárok bizalmát elnyerjék áprilisban.

Lázár János gratulált Márki-Zay Péternek a győzelemhez. Elmondta, várja, milyen kezdeményezései lesznek az új polgármesternek, milyen irányba halad majd a Hódmezővásárhely.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP vesztes jelöltje kijelentette: meghajlik a választók akarata előtt, hétfőn lemond az alpolgármesteri tisztségéről, de önkormányzati képviselői munkáját folytatja.

A politikus hangsúlyozta, készen áll arra, hogy mindenkivel együttműködjön Hódmezővásárhely érdekében. Hozzátette: a város fejlődése nem állhat meg.

forrás

Szólj hozzá

admin