0

Hosszú Katinka továbblép Shane-en?

Nem lehet nem észrevenni, hogy a január elején megtartott Év sportolója-gála után mennyire megváltozott Hosszú Katinka és Shane Tusup aktivitása a közösségi médiában.

Az esemé­nyig az úszónő – onnantól, hogy november végén válságba került a házassága edző férjével – alig-alig posztolt magáról valamit, míg az amerikai tréner úgy-ahogy jelentkezett valami tartalommal. A gálán aztán Shane Tusup könnyfakasztó bocsánatkérést olvasott fel magyarul, ám ez nem hozott enyhülést a kapcsolatukban. Ellenkezőleg: a háromszoros olimpiai bajnok azóta újra aktív a Facebookon és az Instagramon, utóbbira például feltöltött tizennégy fotót is, valamennyin csupa mosoly és boldogság. Közben pedig edző férje nem posztol fényképet.

Minderre Mocselini Éva szexuálpszichológustól kértünk ma­gyarázatot.

– Ennek számos oka lehet. Abból indulok ki, hogy sportsikerek által kísért szerelmüknek – talán – vége. És most a veszteség feldolgozásának időszakát élik. Tudományos tény ugyanis, hogy ez a gyászidőszak több hónapot ölelhet fel. A szexuálpszichológus ezután sorolja a lehetőségeket:

● Katinka mosolya jelezheti, hogy elindult a gyógyulás útján.

● Így üzen a világnak, hogy továbblép a nehézségen.

● Nem gubózik be, jelzi, az edzésen kívül más is leköti, esetleg feledést keres.

● Lehet jelzés arra, hogy új kapcsolatot épít.

● Öngyógyító folyamatai segíthetik sportbéli teljesítményét, bízhat abban az ország, hogy nem romlik a teljesítménye.

Éva kiemeli, nem mindegy, hogy kapcsolatuk megromlása hosszas folyamat eredménye volt vagy hirtelen lett vége.

– A tények ismerete hiányában képtelenség megtippelni, végleges-e a „haragszomrád” időszaka, de nem segíti a helyzetet, hogy szoros munkakapcsolat is volt közöttük, ami nehezítheti az elválás folyamatát.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.