Így mehet nyugdíjba Magyarországon már akár 30 évesen! Heti 10 óra munkával gondtalanul élhet már 30-40 éves korától! Mutatjuk a korai nyugdíj, vagy résznyugdíj lehetőségeit :

Magyarországon még csak kevesen választják a korai nyugdíjat, hogy már a harmincas éveikben kiszálljanak a mókuskerékből. Ismerjenek meg közülük kettőt.

Csongor még csak 36 éves, de már nyugdíjba vonult:havonta alig 10 órát dolgozik, a többi időt a családjával és barátaival tölti.Korai nyugdíj a nyugati országokban könnyebben elérhető, ám hazai példák is akadnak – írja a Pénzcentrum.

A kifejezés némileg megtévesztő, ugyanis attól, hogy valaki korán nyugdíjba megy, még aktív életet él, csak minimális időt tölt el munkával.

Pénzcentrum Takács Szabolcs, és a kétgyermekes családapa, Csongor példáján keresztül mutatta be, mit is jelent fiatalon nyugdíjba menni. A közös bennük, hogy egyikük sem tölti semmittevéssel a napjait, mióta felmondtak a munkahelyüköna 34 éves Szabolcsnak van egy egyszemélyes vállalkozása, Csongor pedig külföldieknek segít különféle ügyintézésben – ő havonta átlagosan 10, míg Szabolcs heti néhány órát dolgozik. A lényeg, hogy kizárólag azzal foglalkoznak, amit szeretnek.

Ehhez persze kell egy biztonsági hálló, azaz befektetés, hogy akkor se legyen gond, ha semmilyen megbízás sem jön össze a hónapban – írja Szabolcs. És ez nem kevés, az éves megélhetés harmincszorosa – méghozzá úgy, hogy korai nyugdíjasként jóval kevesebbet költ ruhákra, utazásra, és ahová csak teheti, biciklivel jár. Cserébe viszont szinte teljesen eltűnt a stressz az életükből.

Szabolcs egy tipikus napja pedig így telik:

6:00-9:00 Jóga gyakorlás (fizikai pózok, koncentrációs, meditációs és tisztító gyakorlatok)

9:00-10:00 Reggeli

10:00-12:00 Olvasás, otthoni teendők

12:00-14:00 Főzés, ebéd

14:00-17:00 Fizetett feladatok elvégzése

17:00-21:00 Párkapcsolat, barátok, vacsora, mozi, színház, stb

21:00-22:00 Olvasás, elalvás

forrás

Szólj hozzá

admin