0

Ilyen a svájci “nemzeti válogatott”: Hat tolmács kell egy edzésen és nem hajlandók énekelni a himnuszt, talán nem is tudják!

Köztudott tény, hogy Svájcban több hivatalos nyelv van, így nem meglepő, ha a válogatottnál is több nyelvre van szükség. De az utóbbi években eldurvult a helyzet! Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a svájci válogatottban lassan nagyítóval kell keresni a nem bevándorló játékosokat.

 

A jó eredmények ellenére ez zavarja a svájciakat, a Nemzeti Sport kérdésére Andreas Böni sportújságíró elmondta:

 

 

a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy nem itt születtek a játékosok. Ez talán senkit sem zavarna, hiszen Svájc már régóta egy multikulturális ország. Ami kiveri a biztosítékot a szurkolóknál, az az, hogy vannak futballisták, akik még a himnuszunkat sem hajlandóak elénekelni a találkozók előtt…” És valóban, érdemes megnézni ezt a videót, aminek külön pikantériát ad, hogy Albánia az ellenfél. A svájci válogatottnak közel a fele albán származású…

 

Ezek után nem meglepő, hogy nincs is egységes nyelv a svájci öltözőben. Az NS cikke szerint az edzéseken és az öltözőben németül, angolul, olaszul, franciául és szerbül is beszélnek. Nagy szerencse, hogy Svájc szövetségi kapitánya, a bosnyák-szerb származású Vladimir Petkovic hat nyelven beszél, így össze tudja tartania széthúzó svájci válogatottat.

 

 

 

 

 

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.