0

Ilyen is van! Hatalmas elismerést kapott Magyarország az IMF-től

Javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) őszi világgazdasági prognózisában.

Az IMF honlapján kedden közzétett, Világgazdasági kilátások című tanulmánya szerint a magyar gazdaság idén 3,2 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal növekedhet a tavalyi 2,0 százalék után.

Az áprilisban közzétett előrejelzéshez képest Magyarország GDP-jének idei növekedési ütemét0,3 százalékponttal, a jövő évit pedig 0,4 százalékponttal emelte a valutaalap.

A 2022-es évre változatlanul 2,2 százalékos növekedést jósolnak a magyar gazdaságnak az IMF elemzői.

 

Az éves átlagos infláció a tavalyi 0,4 százalék után idén 2,5 százalékra, jövőre pedig 3,2 százalék lehet a legfrissebb, októberi prognózis szerint. Az IMF a fogyasztói árak emelkedésének csak a jövő évi mértékén változtatott,az áprilisban várt 3,3 százalékot 0,1 százalékponttal mérsékelte.

A friss előrejelzés szerint a többlet idén 4,8 százalék, 2018-ban 4,2 százalék, 2022-ben pedig 1,4 százalék lehet a 2016-ban mért 5,5 százalék után.

A munkanélküliségi ráta idén 4,4 százalékra,jövőre pedig 4,3 százalékra csökkenhet,áprilishoz képest nem változott a prognózis.

A tavalyi adatot viszont 4,9 százalékról 5,1 százalékra módosította a valutaalap.

Még májusban az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján végzett rendes éves felülvizsgálatról készített jelentésében elismerően szólt Magyarország gazdasági eredményeiről a Nemzetközi Valutaalap.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.