Itt a Fidesz és Orbán válasza Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelmére: totális mozgósítás

Totális mozgósítással készül a választásokra a hódmezővásárhelyi vereség fényében a Fidesz. Az atv.hu információi szerint Orbán Viktor nem keres bűnbakokat a város elvesztése miatt, de úgy készülnek az áprilisi országgyűlési választásokra, mintha ott Márki-Zay is indulna.

Az atv.hu belsős információi szerint a Fidesznél most úgy vélik, a helyi kampányokban a „sorosozás” már nem elég erős üzenet, a portál úgy tudja, a kampányban a kormánypártok „visszavesznek” ebből a témából.

Orbán Viktor a portál szerint hétfőn, a Fidesz-választmány zárt ülésén számsorokat sorolt, melyekkel alátámasztotta, hogy megvan az elkötelezett Fidesz-bázis, és az ellenzéki összefogás nem szólított meg nagy tömegében eddig passzív szavazókat. Márki-Zay Péterre a kormánykommunikációs gyorselemzések szerint jobboldali és korábbi Fidesz-szimpatizánsok is szavaztak. Alapvetően jobbikos jelöltnek írják le, de az a meglátásuk a kormánypárton belül, hogy vasárnap a polgármester-választáson az emberek nem pártokra, hanem a személyre, Márki-Zay Péterre szavaztak. Ezért vélik úgy, hogy a körzet áprilisban megnyerhető, Lázár János győzhet az országgyűlési választáson a körzetében.Ám úgy készülnek, mintha Márki-Zay Péter április 8-án is indulna, ezért a miniszterelnök által elrendelt totális mozgósításra, az aktivisták utcára rendelésére és a Bayer Zsolt által március 15-remeghirdetett Békemenetre is sor kerül majd.

Orbánék számolnak azzal, hogy Hódmezővásárhely után új lendületet kap az ellenzéki összefogás, de a konkrét visszalépések már jóval bonyolultabb folyamat részei, sokan szerintük nem kockáztatnak majd az ellenzéki képviselők közül.

forrás

Szólj hozzá

admin