0

Ez már tűrhetetlen! Itt a nagy hálapénz-lista: ennyit tesznek zsebre az orvosok

Mennyit adjunk az orvosnak? Egy biztosító hálapénz kalkulátorral segít meghatározni az összeget.

Sajnos olyan világban élünk, ahol ha az ember műtétre készül, azért, hogy az tényleg jól sikerüljön, elgondolkozik azon, mégis mennyit adjon az orvosnak zsebre, noha fizetünk az ellátásért, ami jár a TB-járulékunkért cserébe.

Igazi ördögi kör lett a kórházba járásból. A hálapénz nem másért jár, minthogy valaki becsülettel elvégzi a munkáját, ami lássuk be, magától értetődőnek kéne lennie, ha egyszer a gyógyításra adta a fejét. Ugyanakkor a páciens mégis ad egy kis pluszot, mert mi van, ha nem tenné, és akkor esetleg nem kap akkora odafigyelést, rendes ellátást. Persze, ez korántsem kőbe vésett dolog, de senki nem mer kockáztatni.

És ahelyett, hogy ezt a rendszer megpróbálnánk felszámolni, inkább további segítséget kapunk egy oldalon, aminek hálapénz-kalkulátora megmutatja mennyit szoktak adni egy-egy beavatkozás után.

A jelenlegi árakat nézve a csúcstartó a szülés, amiért átlagosan 150 ezret is odaad az ember, de egy súlyosabb ortopédiai műtét is kerülhet ennyibe, szorosan mögötte a gerincsérv műtétekkel. Ezzel szemben egy gyomortükrözés 10 ezerből már megúszható. Ezen az oldalon meg tudja nézni, mennyi az átlagos hálapénz az egyes orvosi beavatkozásoknál.

forrás

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.