5

Katasztrófa közelít! A NASA szerint valami nem stimmel a nappal!

A NASA tudósai hét erős napkitörést észleltek az elmúlt két napban. Ez komolyan aggasztja a csillagászokat.

A NASA Solar Dynamics Megfigyelőközpontjában egyenlőre nem tudják mire vélni ezt a jelenséget, ugyanis a nap olyan 11 éves ciklusban van, amikor is a naptevékenység csökken. A ciklus 2008- ban kezdődött amikor is a nap a legaktívabb volt és 2019-ig tart, amikor is a legpasszívabbnak kellene lennie. Ez a ciklusosság ismétlődik amióta a naptevékenységet figyeli az emberiség.

 

A mostani pár hete észlelt kitörések nem illenek bele az eddig ismert modellbe, ugyanis 2019-re a naptevékenységnek igen gyengének kellene lennie.

 

A nap annyira aktív, hogy vasárnap a nemzetközi űrállomáson is riadót fújtak, hogy az ott tartózkodó űrhajósok gyorsan biztonságos helyre menekülhessenek ha bekövetkezik a katasztrófa. Tudósok figyelmeztetnek, hogy ha a naptevékenység tovább erősödik, akkor akár a föld is veszélyben lehet.

 

A napkitöréseknek komoly földi hatásai vannak. A közvetlen hatások a következők:

 

Erős erek idején jelentősen megnő a földi felső légkörben és bolygónk kozmikus környezetében a nagyenergiájú sugárzások erőssége. Ez elsősorban a röntgen- és gammasugárzásra vonatkozik, továbbá, ha a Föld a flerből kiinduló részecskenyaláb útjába esik, akkor a töltött részecskék (elsősorban protonok) áramára is. Ezek komoly kárt okozhatnak a geostacionárius műholdakban és űrszondákban; a töltött részecskék továbbá egészségi kockázati tényezőt jelentenek pilóták és űrhajósok esetében. Megszűnne a felső légkor ionizált D-rétege.

 

A flreket kísérő rádiókitörések megzavarhatják, vagy megszüntethetik a Föld nappali oldalán a rádiós kommunikációt és a radarok működését. Ez jelentősen megnehezítené vagy lehetetlenné tenné a repülőutakat a sarkok körzetében (ez a körzet ilyen esetben a mérsékelt égövig is lenyúlhat).

 

Ha a Föld a kidobott anyag útjába esik, a földi magnetoszférának ütközve mágneses vihart okozhat. A vihar megzavarhatja a navigációt, megbolondítva az iránytűket. Emellett a mágneses tér gyors ingadozása erős kóboráramokat indukálhat az elektromos berendezésekben, ami olykor – elsősorban magas földrajzi szélességeken, például Kanada, Skandinávia – nagy területeket érintő áramkimaradásokhoz vezet.

 

A magnetoszférában a töltött részecskék mennyisége jelentősen megnőhet, ha a Földet eltaláló (koronakidobódásból eredő) bolygóközi mágneses felhő mágneses polaritása a magnetoszféráéval ellentétes. Ekkor ugyanis a felhő és a magnetoszféra között mágneses átkötődés történhet, s ennek révén a felhő plazmája bejuthat bolygónk magnetoszférájába.

 

A légkör elvesztheti ózonrétegének 50-10%-át, ami a bőrrákos megbetegedések számának növekedéséhez vezet. A világos éjszakai égbolt megzavarja az állatok életciklusait és felborítja mindennapi életük rendjét.

 

A protonok áramlása magreakcióba lépne a légkör oxigén és nitrogén atomjaival. Ennek eredménye nagysebességű neutronáramlás lenne, ami elérhetné a földfelszínt is. Ennek következménye a számítógépes rendszerek összeomlása, mert a memóriákban lévő aktuális tartalom felülíródna.

Forrás: dailystar/wikipedia/http://hungaryexpres.com/

Szólj hozzá

admin

5 Comments

 1. A 11 évenkénti Nap ciklus téves méréseken alapszik. A földi élet közel száz évenkénti ideje felel meg egy Nap évnek. Tehát semmiféle bőrrák és más hasonló, nem következik a Nap ilyen fajta működéséből. Talán a kemikáliás étel és a gének manipulálásának az ismeretlen területe okozhat ilyen fajta módosulásokat, de semmi esetre sem a Nap működése.A mesterséges élelmiszerek az elmúlt hetven évben, olyan ismeretlen és ellenőrizhetetlen területen van, hogy ellenőrizhetetlen. Ajánlom olvasásra az ISMERETLEN című írásaim idevonatkozó részét, a http://noshogy.blog.hu oldalon. TENGERPICI 2017.0916.

 2. Engem elsosorban az emberekre gyakorolt hatasa erdekelt volna. Fontos a technika is, de mit er az emberek nelkul.

 3. Hát ez igazi rém hir. de kinek? Olvassatok bele a Bibliába A Lukács evangélium 21 Fejezet
  A 20 verstöl az első századi jeruzsálemröl szól.
  A 24-es vers ugy fejeződik be, hogy Jeruzsálemet. … Igen le járt ”

  a nemzetek meghatározot ideje!”
  A 25-vers vonatkozik erre ajelen esetre is. De hagy féljen, aki nem hiszi, hogy a vég idején élünk.
  De A JW.Org hon lapon kérhettek segitséget. Tölem is,aki a közelembe van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.