Kiderült! Ezt örökli Katalin hercegné, ha Károly király lesz

Meghan soha nem lehet Diana hercegnő utódja. Katalinnak azonban úgy tűnik, sikerülni fog!

Már akkor is sokan meglepődtek, amikor Vilmos herceg Diana eljegyzési gyűrűjével kérte meg Katalin kezét. A trónörökös váratlan húzása óriási megtiszteltetést jelentett. A menyasszonyt sokan már akkoriban Diana hercegnő utódjaként emlegették, Katalin jósága, szépsége és stílusa rá emlékezteti őket – írja a Cosmopolitan.

Ha Vilmos édesapja, Károly trónra kerül, akkor a hagyomány szerint Katalin hercegné Diana egykori címét fogja kapni, ő lesz a walesi hercegnő. A brit királyi családban a különböző rangok a házasságok, válások és halálesetek által folyamatosan öröklődnek. Erzsébet királynő halála esetén, Károly hercegből király lesz, a walesi herceg cím Vilmosra száll, felesége pedig felveheti Diana régi rangját.

Az angol „Princess of Wales” sokkal előkelőbb cím, mint Katalin jelenlegi „Duchess of Cambridge” titulusa. (Ezért fordítják Dianát hercegnőnek, Katalint pedig hercegnének) Ha megkapja, az hatalmas megbecsülés, ugyanis Diana tragikus halála óta senki nem birtokolta ezt a rangot. Károly második felesége, Kamilla nem vehette fel, egyrészt kegyeleti okokból, másrészt azért, mert a közvélemény szerint már épp eleget elvett Dianától.

(Cosmopolitan)

Szólj hozzá

admin