0

Kiderült, miért nem dolgoznak a migránsok Németországban!

Miért nem dolgozik több migráns Németországban? Erre a kérdésre adott választ az OECD új tanulmánya, amelyet két közgazdász mutatott be és amelyről a Welt.de írt grafikonokkal ábrázolt részletes cikket.

Már az első mondatok is mellbe vágóak:  1,1 millió bevándorlóból nem több mint 7000 főt alkalmaztak eddig a német vállalatok. Ez ugyan egy kicsivel jobb eredmény, mint a tavaly kimutatott 54 fő,de az is lehet, hogy a tanulmány készítői más statisztikákkal dolgoztak…Egyébként: a bevándorlók száma is már jóval több mint 1,1 millió…

A lényeg:  a bevándorlók nehezen tudnak megtanulni németül. Nyelvismeret híján pedig sem képezni, sem továbbképezni nem lehet őket.

2200 vállalatvezető is úgy nyilatkozott, hogy rajtuk nem múlik a migránsok foglalkoztatása, de ha nem lehet nekik elmagyarázni a munkafolyamatokat, akkor nem tudják őket alkalmazni. Igen ám, de olyan kevés – a bevándorlók nyelvén is beszélő – nyelvtanár van Németországban, hogy ezt a gondot csak rettentő lassan lehet megoldani.

Egy csatlakozó felmérés szerintegy migráns képzése, beleértve a nyelvtanulást is, 7500 eurójába kerül a német adófizetőknek.Ha pedig ezt a ma már inkább kétmillióhoz közeli számmal megszorozzuk, horribilis összeg jön ki. A társadalmi költségek ebben még benne sincsenek.

forrás: ripost.hu

Szólj hozzá

admin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.